Yılbaşı Menüsü- Ana Yemek: Kremalı Sebzeli Bonfille- mühürleme tekniği
Herkese merhaba
Yılbaşını evde kutlayacaklar için 4 blogger arkadaşımla harika bir ortak menü hazırladık. Hem gözünüze hem de midenize hitap edecek bu harika menü'nün ana yemeği ise Kremalı sebzeli bonfile. Bu harika yemeğin tarifini sevgili blogger arkadaşım Aphrael den almıştım.
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
Bu tarifi ben iki kişilik olarak hazırladım. Siz ev halkına göre kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.
Eti öncesinden marinlemenizi tavsiye ederim. Marinlemek için:
- 3 kalın kesilmiş yağsız bonfile
- Zeytin yağı
- 1 soğan rendesinin suyu
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz, karabiber
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
Kapaklı bir kapta etlerimizi buzdolabında dinlendiriyoruz. Durumunuza göre sabahtan veya 1 gece önceden yapabilirsiniz.
Şimdi gelelim yemeğimiz için kullanacağımız malzemelere:
- 1 havuç
- 1 kabak
- 1 su bardağı mantar
- 1 yeşil biber
- 1 etli kırmızı biber
- 1 paket krema
- dinlenmiş etlerimiz
Yapılışına geçersek eğer,
- Etlerimizi döküm bir tavada veya altı kalın bir ızgara tavada mühürleme yöntemi ile pişiriyoruz.
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
Mühürleme yöntemi: Ocağı yakarak tavanın iyice kızmasını sağladıktan sonra, yağ koymadan iki yüzünü de 3 er dakika yüksek ateşte pişiriyoruz. (Mühürleme yaptığımızda etlerin dışı sert, içi yumuşacık kalıyor. Bu şekilde tam pişirmiyoruz, fırınlayacağımız için içi de harika pişmiş oluyor.
- Mühürlediğimiz etleri bir tabağa alıyoruz.
- Tüm sebzelerimizi jülyen (uzun ince) doğruyoruz. Ben renkli olsun diye bütün sebzeleri koydum, siz istediklerinizi koyabilirsiniz)
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
- Çok az bir zeytinyağında önce havuçları, ardından kabak, biber ve mantarları ekliyoruz ve biraz öldürüyoruz.
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
- En son da 1 paket kremamızı koyup, 2 dakika daha pişiriyoruz.
- Etlerimzi üstüne de kremalı sebzelerimizi borcama alıyoruz. Fırında 200 derece de 20-30 dakika pişiriyoruz.
|
Kremalı Sebzeli Bonfille |
Çok kolay ve herkesin hayran olacağı ana yemeğiniz hazır bile.
Menüdeki diğer yemekler için:
Herkese iyi seneler!!!
Bonfilenin hikayesi her tarifte bambaşka oluyor sizinki de çok lezzetli gözüyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Siz de tarifi denerseniz görüşlerinizi almak isterim:)
Silbu kadar et sever bir aile olamamıza rağmen, hala bu döküm tavalardan almamış olmama şaşırıyorum doğrusu.
YanıtlaSilen kısa zamanda mühürleme tekniği ile bonfile yapmayı planlıyorum :)
ellerine sağlık :*
Çok teşekkür ederim. Bu tavalar gerçekten çok kullanışlı ve mühürleme sadece bunlarda yapılıyor. Et yumuşacık oluyor. Ben Esseden almıştım
SilSüper bi blogger etkinliği olmuş, bu tarifi kullandığına da ayrıca sevindim ❤️
YanıtlaSilEveeeet <3 Bu tarifin kötü olmasına imkan yok:)
SilGerçekten muhteşem görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Yaptıktan sonra görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)
SilNefis gözüküyor,ellerinize saglik.Yeni yiliniz KUTLU olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. sizlere de sevdiklerinizle birlikte huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim :)
SilDenemek istediklerim arasında yer aldı bile... :)
YanıtlaSilÇok beğendim ... Görüntüsü bile yetti :))
Ellerine sağlık :)
Mutlu yıllar ~~★ ~~★ ~~★
Çok teşekkür ederim :) Deneyince görüşlerini benimle paylaşırsan çok memnun olurum <3 mutlu yıllar
SilBenim etle pek aram yok ama eşim eminim bayılır buna. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBen de et sevmeyen bir insanım. Ama o kadar yumuşacık pamuk gibi oluyor ki, yağ gibi kayıyor :)
SilSüper o zaman, et sevmem ama iyi yapılmış et yemeğini severim ilginçtir :) Kesin denemeliyim o zaman :)
Sildene ve yorumlarını paylaş benimle :)
Sil