Herkese merhaba
Kırmızı ve beyaz etin yanında sunabileceğiniz çok pratik ve çok lezzetli bir patates püresi tarifi bu yazımın konuğu.
Herkesin evinde olan malzemelerle kolayca yapabileceği püremize bakalım neler koyuyoruz: (Tarif 4 kişiliktir)
- 7 orta boy patates
- tuz
- 200 ml (1 bardak) süt
- 2 kaşık tereyağ
- kaşar peyniri
Yapılışına geçecek olursak:
- Patatesleri bütün olarak tuzlu suda haşlıyoruz (ben pratik olsun diye düdüklü tencere kullanıyorum. Fissler'in düdüklü tenceresinde 10 dakikada oluyor)
- Haşlanan patateslerimizi bir tencereye koyuyoruz, üzerine 1 bardak sütümüzü, tuz ve tereyağımızı ekliyoruz, istediğimiz kadar kaşar peyniri de ekleyip blender yardımıyla hepsinin birbirine karışmasını sağlıyoruz.
- 2-3 dakika daha pişirip, servis ediyoruz.
Hepsi bu kadar. Yapan herkese afiyet olsun.
Başka bir yazıda görüşmek üzere. Hoşça kalın.
çok severim ama çok da üşenirim yapmaya :-))
YanıtlaSilBiraz taze otlar ve sarimsak ile de cesnilendiriyorum ben bazen, sevgiler......
YanıtlaSilO halini de bu halini de çok seviyorum <3
SilPatates püresini çok severim ama haşladığım patatesler hiçbir zaman püre olma şerefine ulaşamadı çünkü hepsini yediiiiiim. Elinize sağlık:)
YanıtlaSilSende benim gibi fazla fazla haşla :)))
SilBayılırım patates püresine. Tarif icin teşekkürler, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ^.^
Sil