Bu yazımın konuğu pilav tarifi. Aslında çok kolay bir yan yemek olan pilavı tutturması biraz zordur. Anneannem ve annemden öğrendiğim tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Önce malzeme listesine bakalım: Tarif 2-3 kişilik
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,25 (1+ çeyrek) sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
Yapılışına geçecek olursak:
- Pirinçlerimizi en az 1-2 saat tuzlu ve ılık suda bekletiyoruz
- Pilav yaparken 2 püf noktadan bir tanesi tenceresi. Teflon tencere kullanın ki pilav tencereye yapışmasın. ben Tefal'in Confort Touch serisini kullanıyorum.
- Tencerede tereyağını eritiyoruz, sıvı yağı ve kaynamış suyu ekliyoruz. Normal su yerine et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Süzdüğümüz pirinçleri tencereye koyuyoruz, tuzunu da ekleyip karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp, (şimdi de diğer püf noktası geliyor) ateşi çok çok kısığa alıyoruz. (O kadar kısık ki, 1 mm daha çevirirsek, kapanacak şekilde)
- Tencerenin kapağını hiç açmadan, yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.
Eline saglik. En guzel pilav bu sekilde oluyor ben de boyle yapiyorum. Bilmeyenler icin guzel faydali bir yazi olmus ♡♡♡
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Çeşitli tarifler varama bu garanti :) Yeni gelinler ve garanti pilav tarifi isteyenlere gelsin :)
Silbu değişikmiş ben kavurarak yaparım ve jasmin pirinç kullanırım bazen güzel oluyor bazen de tutmuyor bir de böyle deneyeyim bakalım..
YanıtlaSilBazen ben de kavuruyorum ama bu garanti güzel oluyor. Ağzına pilav sürmeyen eşim bile silip süpürüyor :)
SilBazen oluyor bazen olmuyor yapması çok zor
YanıtlaSilBu tarif mutlaka tutuyor Sevgili Kelebek Etkisi, dene mutlaka
Sileline sağlık.ben kavurarak yapıyorum.1 e 1,5 ölçü hiç şaşmıyor. hep başarılı sonuçlar alıyorum
YanıtlaSilSizin de ellerinize sağlık ^.^
SilElinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ^.^
SilPilavı kendimize yaptığımda çok güzel oluyor, misafir geleceği zaman masustan yapiyormusum gibi inadına lapa:( hep göz kararı yaparım...Bakalım birde tarifle yapayım cnm:) eline sağlık...
YanıtlaSilBazen çok özenince inadına olmaz :( Ama pirinç pilavı çok nazlı bir yemek, hem tarif hem de çok kısık ocak gerekli bence. Bir de böyle deneyin. Şimdiden ellerinize sağlık ^.^
Sil