Bu yazımda sizlere Ege'nin meşhur atlarından birinin salatasının tarifini vermek istiyorum. Rezene de denen Arapsaçının tipi dereotuna çok benziyor, sadece çok daha büyük hali. Tabii ki tadının alakası yok.
Yapılışına geçecek olursak:
- Arapsaçını sirkeli suda 1 saat kadar bekletiyorum.
- Suda haşlıyorum, saplarını da atıyorum ben, onlar yumuşayınca haşlanmış oluyor.
- Soğuduktan sonra, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak koyuyorum ve salatamız hazır
Aslında ben kavurmasını daha çok seviyorum, ama onun fotografı hiç iç açıcı olmadığı için çekmedim. Onunda yapılışı şu şekilde:
- Zeytinyağında soğanı öldürüyoruz, arapsaçını ekliyoruz.
- 10-15 dakika kavurduktan sonra otlarımız yumuşuyor ve istediğimiz kadar yumurta kırıyoruz, afiyetle yiyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık.
ellerinize sağlık ne kadar sağlıklıdır kimbilir.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ^.^ Ege otları çok sağlıklı <3
SilBen İstanbul'dayım. Arapsaçını hiç görmedim. Belki gördüm de bilmediğimden tanıyamadım. Böyle lezzetlere bayılıyorum. Bulursam hemen deneyeceğim. Teşekkürler :)
YanıtlaSilPazarlarda bir ihtimal satılıyordur :)
Silannem bunu çok sever bana tadı biraz acımsı geliyor çok sevmiyorum ama yazlıkta yapınca yerim tabi :-))
YanıtlaSilAnason gibi olunca, anasonlu bişeylerle de iyi gidiyor :)))))))
SilArapsaçını hiç görmedim belki de ben onu dereotu sandım yani eminim sandım :) ay ama ben bunun üstüne pulbiber döküp hemen yerim ki :)) çok leziz
YanıtlaSilBulabilirseniz hem kavurmasını hem salatasını tavsiye ederim ^.^
SilÇok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilHic yemedin görmedim de ama ilk fırsatta tadına bakacagim
YanıtlaSilBekleriz buralara ^.^
SilEllerinize sağlık çok severim bende :))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilBende ilk kez görüyorum bunu.Tadını merak ettim şimdi :)
YanıtlaSilDiğer Ege otlarını da en kısa sürede tanıtayım sizlere ^.^
SilBodrum pazarının demirbaşlarından, hafif buruktur tadı acımsı, o yüzden ben yumurta kırıp yemeyi seviyorum
YanıtlaSilBen de kavurmasını daha çok seviyorum ^.^
Sil