Pasta keki olarak da bilinen pandispanya kekini çok severim. Hatta benim en sevdiğim kek.
Pandispanya |
Bu harika sünger gibi kekin yapılışına bakacak olursak;
önce malzemeler:
- 4 yumurta
- 3,5 türk kahvesi fincanı şeker
- 4 türk kahvesi fincanı un
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- yarım limonun suyu+ sıvı yağ (toplamda 1 türk kahvesi fincanı olacak)
- vanilin
- kabartma tozu
Yumurtaları ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından yarım limonun suyu, limon kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz. Son olarak da un, kabartma tozu ve vanilini karıştırıp yağlı kek kalıbına koyuyoruz. 175 derecede yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Pişmeden lütfen fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz kabarmaz.
Eğer normal kek kalıbına değil de daha yayvan bir kek kalıbına koyarsanız, harika bir pasta kekiniz olur.
Yapan herkesin ellerine sağlık!
Diğer kek tariflerim:
Üzümlü Vanilyalı Kek
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Peynirli Kek
Diğer kek tariflerim:
Üzümlü Vanilyalı Kek
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Peynirli Kek
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBelçim çok üzgünüm yanlışlıkla sildim. Çok teşekkür ederim yorumun için
Sil