Herkese merhaba
Çevremdekilere, Siri'nin hangi yemeği meşhurdur diye sorarsanız, çoğu kişi "Kısır" diyecektir. Her kadının çok sevdiği bu tarifi bir de benden dinleyin.
Tarif 2 kişiliktir. (aslında ben hepsini tek başıma da yerim :))
- 1 su bardağı ince bulgur,
- 1 kuru soğan,
- 2-3 taze soğan,
- 4 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- taze nane, maydanoz, dereotu,
- nar ekşisi,
- yarım limon
- göz kararı zeytinyağı
- domates
- salatalık
- pul biber, tuz, karabiber
Gelelim yapımına:
- Bulgurun üstünü geçecek kadar sıcak su koyup, kapağını kapatıyoruz ve biraz dinlendiriyoruz.
- Kuru soğan ve sarımsağı ince doğruyoruz üzerine salçayı, tuzu ekliyoruz ve demlenen bulgurumuzu bir güzel yoğuruyoruz. Püf noktası bu, çiğ köfte yapar gibi yoğuruyoruz ki birbirinin lezzettini alsın.
- Taze soğanı, yeşillikleri, limonu, nar ekşisini, pul biberi, zeytinyağını koyup karıştırıyoruz.
- Son olarak da servise tabağına alıp, üzerine domates ve salatalık dilimleri koyuyoruz. İçine koymuyoruz çünkü sulanıp, kısırımızı sulandırır. Ayrıca görsel olarak da daha hoş duruyor.
Yapan herkesin ellerine sağlık.
Nasıl canım istedi. Hemen kalkıp yapayım. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ^.^
SilBende aynen sizin ki gibi yapıyorum, tek fark sadece salçayı bulgurla yoğurup, hazırladığım salata içini herşeyiyle yağı,tuzu,limonu eklenmiş halde bulgura ilave edip öyle karıştırıp servis yapıyorum.. Ellerinize sağlık, canımı da çektirdiniz yapmak farz oldu :)
YanıtlaSilaynı sayılırmış. Ben yağını, ekşisini tutturmak için temkinliyim biraz ^.^
Siltarifin aynı benim Antakyalı kocamın kısırı gibi o da içine asla domates koymaz ve mutlaka çiğ köfte gibi sıkarak hazırlar kısırı :-)) eline sağlık süper görünüyor..
YanıtlaSilBen de bunu Van'lı yazlık komşumdan öğenmiştim ^.^
SilOyyyyy nasıl istedim ımmmmm eline sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ^.^
Sil