İzmirli olduğum için doğduğumdan beri Kuşadası'na gideriz. Hep karşısından baktığımız tarafa gitmek 2016'nın şeker bayramında nasip oldu.
Bu yaz herkes Yunan Adalarına gitmeye başladı, çünkü kalacak yer ve benzin fiyatları bedava. Yeme içmeyi de ucuz diyenler var ama ben aynı fikirde değilim. Türkiye ile aynı, Uzo çok ucuz ama.
Samos'a hem Kuşadası'ndan hem de Seferihisar'dan feribotla gidiliyor. Biz Kuşadası'ndan Barel turizm ile gittik. 50 dakikada geçtiği için onu tercih ettik. Bayram zamanı olduğu için çok kalabalıktı ve Pythagorion limanına gittiği için, gümrük işleri çok ama çok kötüydü. Yani yolculuğumuz beklediğimizden çok daha uzun sürdü. Ayrıca Kuşadası limanı özel, bundan dolayı diğer Yunan adalarına göre, çok daha fazla yol ücreti ödüyorsunuz.
Pythagorion Limanından indikten sonra bizi böyle güzel bir manzara karşıladı.
Karnımız çok aç olduğu için sahilde bulunan Ambrosia'ya oturduk. Yemekler enfesti.
Araba kiralama işini Türkiye'den yapmamıştık. Şansımız yaver gitti ve eşim adadaki çarşıdaki son müsait arabayı buldu. Size tavsiyem eğer araba kiralayacaksanız, mümkün olan en küçük arabayı seçin. Bizim için tek kriter klimanın olmasıydı. Kiklos'tan günlüğü 25 Euro'ya Atos kiraladık.
Tam bayramdan önce taşındığımız için, bayramda sakin bir yerde dinlenelim istedik. Özellikle eşim Marathokompos taraflarında bir villa-pansiyon buldu. Şöyle bir sistem, mutfaklı oda veriyorlar, misafirler kendi yemeklerini kendileri pişirip, bulaşıklarını yıkıyorlar.
Bizim kaldığımız yerin ismi Studio Limnionas'tı.
Mutfakta tencere, tava, çatal kaşık, tabak gibi malzemeler bulunuyordu.
Odanın manzarası
Yanımızdaki odada da yine Türkler kalıyordu. Biz buradan yer ayarlamayıp gittiğimiz için, ufak bir yanlışlık olmuş. Başka bir Türk aile ile karıştırmışlar ve bu odayı vermişler. Kalan oda, bir altta, daha eski eşyaların olduğu bir odaydı. Kliması yoktu, çok fazla yokluğunu çekmedik. Çünkü çok esen bir yer.
Ev sahipleri çok tatlı insanlardı ve böyle bir yanlış yaptıkları için 35 euroya anlaştığımız gecelik ücret yerine sadece 20 euro ödedik!
Yolda To the end of the Word Taverna diye bir tabela ilgimizi çekmişti. Bir bakalım dedik. Keşke demeseydik. Samos'un yolları diğer Yunanistan yolları gibi çok virajlı, asfalt yol yok denecek kadar az ve gerçekten çok çok kötü. Ben normalde öyle yolları hiç sevmem, hamileyken epey zorlandım.
Taverna'ya giden yollar şu şekildeydi:
Ha taverna mı?
Kapalıydı! Zaten o yolların bir de dönüşü olduğunu düşünüp, insan yemek yiyemez...
Kampos'un merkezine dönüp Chrisopetro diye bir yere oturduk.
söğüş :)
Ahtapot
Üstü mozerellalı, domatesli kaşar
Kalamar dolması
Hepsi çok lezzetliydi. Keşke ülkemizde de kalamar dolması bu kadar yaygın olsa.
Samos'ta Frantzeskos marka Uzo'yu içmenizi tavsiye ederim. Samos'un kendi misket üzümünden üretiliyormuş.
2. gün kahvaltımızı kendimiz hazırladık
Kaldığımız yerin orada denize girdik, biraz rüzgarlı bir denizi vardı ama beğendik.
Başka yerlerde de denize girelim istedik ve Karlovasi'ye gittik. Oradaki Potami sahilinin çok güzel olduğunu duymuştuk. yoldan baktığımızda turkuaz harika bir deniz vardı ama çok dalgalıydı. Hamileliğimden dolayı o dalgalı denize girmeye cesaret edemedim.
Karlovasi'nin merkezini çok beğendik. Mağazalar, tavernalar çok sevimli bir yerdi. Genç nüfus da oldukça fazlaydı, çünkü orada da Ege (Agean) Üniversitesi varmış :)
Karlovasi Meydanı
Samos'ta 2 tane Hondos Center bulunmakta. eğer daha önceki Yunanistan yazılarımı okuduysanız, Hondos Center'in buranın Boyner gibi bir alışveriş zinciri olduğunu hatırlayacaklardır. Samos'taki Hondos Center'lardan birisi de Karlovasi'deydi. Girdiğim Hondos'lar arasında en boş olan buydu. Raflarda hiç bir şey yoktu. Bir tek Loreal'in bu saç dipleri için olan sprey boyası çok dikkatimi çekti. Umarım ülkemize de gelir.
Otelimize geri dönerken, Kampos'un merkezindeki Nick the Greek'te yemek yedik.
Burası bir balık tavernası ama balıklar pek hoşumuza gitmedi.
Hamburgermiş :)
Yunan Salatasına yine değişik bir yorum :)
Kabak kızartması
Cacıki
Akşam yemeği için, kaldığımız yerden biraz uzak bir yere gidelim dedik, başta çok güzel başlamıştı yolculuğumuz.
Ormos'da bir balıkçı kedisi
Dediğim gibi başta güzel başlamıştı. Ormos'ta güzel bir balıkçı bulamadığımız için biraz daha uzaklara gidelim dedik. ama daha önce de söylediğim gibi, normalde böyle yolları (toprak, dar, virajlı) hiç sevmezken, hamileyken benim için tam bir işkenceydi. Çok ıssız ve karanlık yollara daha fazla dayanamadım ve geri döndük.
Akşam da yine Kampos'da Votsalakia'da yemek yedik. Kalamar dolması fena değildi ama burayı çok önermiyorum.
Kalamar dolması
Samos gezimizin 2. bölümü çok yakında burada olacak.
Görüşmek üzere, iyi pazarlar dilerim.
Kaldığınız yer çok güzelmiş :) kalamar dolmayı ben de çok severim ama Türkiye'de kızartmada ısrarcı herkes :(
YanıtlaSil1-2 kere şefle konuşup yaptırmıştım kalamar dolma ama yok, o kadar. menüde bile yok. Bu güzelliği bilmiyor insanlar :/
SilBu sene bizimde gideceğimiz yerler arasındaydı malum sebeplerden gidemedik. Çok güzel bir yermiş
YanıtlaSilOlsun Emel hanım, bu bayramda veya daha sonra gidersiniz. Benim yazılarım da umarım dize güzel bir rehber olur ☺️
SilKaldığınız yere ben de bayıldım! Çok da şirin yerler gezmişsiniz! Ben de bu sene Adalar'dan birine gitmeyi istiyordum ama seneye kaldı :) Yazdıkların aklımda olsun. Bu arada o yollar cidden ne öyle ya, aman allahım!! Öpüyorum!
YanıtlaSilBu bizim 3. Adamız oldu. Kışın da güzel oluyor. Tabii bizim konum avantajımız var. Turizm acentesi olsun, araba kiralama olsun, kalacak yer olsun, mekan bilgisi olsun yazıyorum ki orada insan sudan çıkmış balık gibi oluyor.
SilYollar çok fenaydı Başakcım. Siri Siri olalı böyle eziyet görmedi. Allahtan midesi bulanan, hastalıklı bir hamile değilim.
Bu arada Sakızı da yazmıştım. Midilli'yi yazmadım. Günü birlik gitmiştik ve her yer kapalıydı :/
Kuzu yemekler şahane gözüküyor, gözlerimi alamadım. Marmaris'in bira dışında Selimiye tarafında söğüt köyü diye bir köy var. Oranın ahtapotçuları meşhur ve kalamarı dolma yapıyorlar. Yolun düşerse aklında olsun, belki seneye birlikte gideriz :)
YanıtlaSilNe güzel olur 😍 Yemekler çok güzel 👌🏻
Sil