Herkese merhaba
Bugün size yapımı biraz zahmetli olsa da çok lezzetli bir yemeğin tarifini vermek istiyorum.
Özellikle bu aylarda tazesi varken kurusu yenir mi demeyin. Canım istedi ve dayanamadım yaptım.
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması |
Özellikle bu aylarda tazesi varken kurusu yenir mi demeyin. Canım istedi ve dayanamadım yaptım.
15 tane kadar kurutulmuş biberi suda haşlıyoruz. Fazla haşlamamaya özen gösterin ki biberlerimizin içini doldururken dağılmasınlar.
1 su bardağı baldo pirinç
yarım su bardağı zeytin yağı
1 kuru soğan
4-5 tane soğan
2-3 diş sarımsak
maydanoz, dereotu,nane
tuz,karabiber,kırmızıbiber
2 domates
hepsini karıştırıyoruz. Biber ve patlıcanları soğuduktan sonra, içine dolduruyoruz. Dikkat etmeniz gereken nokta, tümünü doldurmayın, 1 parmak eksik kalsın. Çünkü pirinçler şişiyorlar ve dışarı taşıyorlar. Ayrıca taşmamaları için, tencereye dizerken, birinin üst tarafı, diğerinin alt tarafına sıkıştırılmış olsun.
Dizdikten sonra, biraz su koyuyoruz ve yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Biraz dinlendirdikten sonra, sarımsaklı kese yoğurduyla afiyetle yiyebilirsiniz.
Yapan herkesin ellerine sağlık.
Serde hamaratlık varsa günah sende mi... Bize bakması düşer, sana afiyet şifa olması... Eline sağlık canım benimmm. ;)
YanıtlaSilhamaratımmm eminim sen bütün yemek bloglarını katlarsın
Silizmir'e taşınıp sana yemeğe gelmek istiyorum ben hem kozmetiklerini de karıştırırım :-))
YanıtlaSilDikiliye geldiğinde uğrasaydın ya. Bi dahaki sefer gel nolur
Silahh çok isterim ama arabam olmadığı için gelemiyorum :-((
Sil