24 Ağustos 2014 Pazar

Banyo Sonrası Bakım Rutinim

Herkese merhaba,

Her gün 1 bazen de 2 kere banyo yaptığımız şu günlerde, banyo sonrası bakım olmazsa olmazlarımızdan.

Benim rutinime bakacak olursak
banyo sonrası bakım rutinim

Her banyodan sonra krem sürmüyorum. Çünkü bu sıcakta gerçekten çok fazla geliyor. Ama akşam yatarken ellerime ve ayaklarıma krem sürmeyi ihmal etmiyorum.

Benim gibi hem kokoşsanız ama tembelseniz işiniz çok zor. Bu kadar maskem var ama kullanmak gerçekten zor geliyor bana. Haftada 1-2 peeling yaptıktan sonra bu maskelerin her birini bir defada uyguluyorum. Şimdi tek tek bakalım:


  • Dirty works detox mask: Bu şirin ambalajlı kil maskesini Gratislerden bulabilirsiniz. Yağlı ciltler için çok iyi bir maske, içeriği temiz ve cildi kurutmuyor. Kokusu kötü değil. Yüze sürüp 10-15 dakika kadar bekliyorsunuz, kuruyunca ılık suyla yıkıyorsunuz. Benim için tek eksisi sürerken yüzüm çok yanıyor. 
  • Yves Rocher Purete vegetale soyulan maske: Gözenek küçültücü ve yağ emici maske olarak biliniyor. Ama ben maalesef ki pek etkisini göremedim.
  • Yves Rocher Nettete Vegetale peeling: Tanecikleri çok küçük, cilde zarar vermiyor. Özellikle yağlı ciltlerin çok memnun kalacağı bir maske.
  • Yves Rocher 3 dakika maskesi: Kokusu güzel olan bu şirin maske, cildi aydınlatmayı vaad ediyor. Fakat ben bu etkisini maalesef ki göremedim.
Bütün bunları yapmaktansa, burun bantlarıyla cildimi temizlemeyi daha çok seviyorum açıkçası.

Gelelim saç bakımı kısmına.  

  • Tony&Guy deniz tuzu spreyi: Kışın brezilya fönü yaptırdığım saçlarımı, yazın maalesef ki düz kullanamıyorum. Çok kalın telli, kuru ve yıpranmış saçlarıma bu harika spreyden sıkıyorum ve kendi kendine kurumaya bırakıyorum. Tam bir hayat kurtarıcı oldu benim için.
  • Kerastase Elixir saç yağı: Banyodan çıkınca taramadan önce uyguluyorum. Hem kolay taranıyor, hem de bakım yapıyor. Çok seviyorum ve bitecek diye de üzülüyorum.

3 yorum:

  1. kuru şampuan denediniz mi hiç?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedim. Benrinin sarı saçlar için olanını. Çok çok kötü. Hiç tavsiye etmem. Bu arada ben sizi takip edemiyorum. Neden acaba?

      Sil
  2. bilmiyorum inanın. uzun zamandır blogla da ilgilenmedim açıkçası. haber verdiğiniz için teşekkürler. bir göz atmalı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...