24 Ağustos 2014 Pazar

İslim Kebabı ve patlıcanları kızartmadan hazırlanan pratik yol


Merhabalar

Bugün yapımı biraz zahmetli olsa da, çok lezzetli bir yemeği sizlerle paylaşmak istiyorum.
islim kebabı tarifi

İslim Kebabı, bu sıcakta çok ağır ve kalorili olmasın diye biraz diyet bir şekilde yapmaya çalıştım.

Önce malzeme listesine bakalım:

  • 1 kg uzun patlıcan
  • 750 gr kıyma
  • Ekmek içi
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik (köfteye yakıştırdığınız her baharat)
  • 1 kuru soğan, 3 diş sarımsak
Patlıcanları boyuna ince dilimler halinde kesiyoruz. Fazla ince kesmeyin, o zaman köfteye sararken kopuyorlar. Yarım saat tuzlu suda bekletiyoruz.



Bu arada köftemizi yapabiliriz. Normal köfte boyutundan daha büyük yapmakta yarar var. Patlıcanları sardığımızda daha güzel bir görüntü oluşuyor. Ben hamburger köftesinden biraz kalın yapıyorum. Yarım saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra köftelerimizi çok az bir yağda kızartabiliriz.

Tekrar patlıcanlara gelecek olursak, dediğim gibi ben fazla kalorili olmasın diye dilimlerin üzerine çok az zeytin yağı gezdirerek, fırına atıyorum, ızgara kısmını açıyorum ve üstleri olmaya başlayınca çıkartıyorum. Bildiğiniz gibi patlıcan çok fazla yağ çektiği için kızartmasını yapmıyorum. Aynı tadı veriyorken neden daha yağlı yiyelim değil mi :) Ayrıca bu yöntemi karnıyarık, imambayıldı, oturtma gibi yemekleri yaparken de kullanıyorum.

Şimdi sıra geldi en zevkli kısıma. 2 şerit patlıcan alıyoruz ve çapraz şekilde koyuyoruz. Pişirdiğimiz köftelerimizi tam ortasına yerleştirip, kürdanla sabitliyoruz. Üstünü de domates ve biberle süslüyoruz. İsteğe göre kaşar da koyabilirsiniz. Son olarak da domatesli su hazırlayıp tepsiye döküyoruz.

Fırınımızda 200 derecede, 25-30 dakikada pişiriyoruz. Üstleri kızarmaya başlayınca olmuş demektir.

Yanına güzel bir çoban salatayla servis edebilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

14 yorum:

  1. patlıcanı fırında pişirme fikrine bayıldım :) elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size yeni bir yol gösterebildiysem ne mutlu bana :)

      Sil
  2. Süper bi tarif canım evde patlıcan da var kesin yaparım :)

    YanıtlaSil
  3. Bu tarifi çok severim sıklıkla yaparım. Ben hafif yağda teflonda kızartıyorum tadı daha bir güzel oluyor :) Ama tabi sağlık açısından bu daha iyi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. saat şu an 09:03 yanlış zamanda okumuşum. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. uuuuu patlican ve köfte, en sevdigim yiyeceklerden, esimi kiyma almaya gönderdim bunu mutlaka deniyecegim, tarif icin cok sagol :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin de şimdiden elinize sağlık. Yaptıktan sonra paylaşırsanız çok memnun olurum :)

      Sil
  6. <ben de bu akşam yaptım valla afiyetle mideye indircez :D kızartarak yaptım kalorisi yüksek olsun diye. zayıflık başa bela :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...