19 Ekim 2014 Pazar

Minimalist yaşama merhaba-Ev detoksu

Herkese merhaba


Sevgili Viva'nın şu postunu okuduğumdan beri kafama koyduğum bir şeyi yapmanın gururuyla yazıyorum şu an. Viva yabancı bir blogdan okumuş: 1 ay süre içinden evinizden 300 tane eşya çıkartıyorsunuz. Böylece minimalist bir yaşama merhaba diyorsunuz.


Kışlıkların çıkmaya, yazlıkların kalkmaya başladığı şu günler, bu projeye başlamak için harika bir zaman diye düşündüm.


Kendi kendime 15 günde 150 eşyayı çıkarırım ben dedim. Ve başarılı oldum hatta daha fazla eşya çıkardım.


İşe, eşimin işle alakalı olan çekmecesiyle başladım ve tam 1 orta boy çöp torbası kağıt attım. Daha sonra makyaj malzemelerim, bakım malzemelerim, tokalarım, takılarım, kıyafetlerimiz, ayakkabılarımız her şeyi elden geçirdim.


Eşimle tanıştıktan sonra 15 kilo aldığım için bir gardrop kıyafet bekliyordu. Onlardan kurtuldum. Bir senede hiç giymediğim kıyafetler, takmadığım takılardan kurtuldum. 5168656 tane rujun anlamsızlığından kurtuldum ve tam 155 eşyayı ihtiyacı olan birilerine dağıttım.


Ruhum ve evimin temizlendiğini hissediyorum. Siz de yapın bayanlar.

6 yorum:

  1. Hepsi iyi hoş da şu kozmetiklere nasıl kıydın be kedicanlım... Ferah olsun evimiz de gönüllerimiz de! :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. aynısını iki ay önce yaptık. alıp da kullanmadığımız o kadar ev-giyim-kozmetik eşyası vardı ki, ayırırken kendimden gerçekten utandım. bu kadar alışveriş çılgınlığına kendimi kaptırdığımı daha da net görmüş oldum. 3 koca bavul kıyafeti benden daha fazla ihtiyacı olanlara gönderdik. tabi durumdan ders çıkarmayı da ihmal etmedik. tek bir dudak varken 20 ruj neyine diye sorulunca cevap verememek kötü tabi :/ atmak çözüm değil, elbette. hayat tarzı olarak benimsemek lazım. az eşya, az laf, az insan, az dert böylece bolca mutluluk :)

    YanıtlaSil
  5. Ay tatlim cok sevindim simdi okuyunca, demek sendede ise yaradi, insan resmen üstünden bir yük kalkmis gibi hissediyor :D cok öptüm!

    YanıtlaSil
  6. Az eşya çok mutluluk, dolabınızı ferahlatmaya ne dersiniz; https://www.tarz2.com/simdi-detoks-zamani

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...