28 Mart 2016 Pazartesi

Dekorasyonda 2016 Trendleri


 2016’da evlerimizin dekorasyonunda belirleyici unsur, yaşamın bizzat kendisi olacak.

Bu yıl dekorasyona damgasını vuran kavram, kişiselleşme. Bu eğilimin sonuçlarını hayatın her alanında hissedeceğiz. “Kişiselleşme”, bütün bu trendleri ve eğilimleri izlerken, mutlaka kendinizden, hayatınızdan, anılarınızdan veya seyahatlerinizden dekorasyonunuza bir dokunuş katıp, size özgü sonuçlar almayı ifade eden bir kavram. Bu dönem moda olana uyum sağlamak yerine kişisel beğeniler ön plana çıkıyor.

Artık mekan tasarımlarında farklı dönem tasarımları iç içe kullanılıyor. Ayrıca yeni yılda günlük ihtiyaçlara cevap veren çözümlere yeni standartlar eklendiğine tanık oluyoruz. Standart malzemelerin yenilikçi tasarımlarla farklı amaçlarda kullanıldığını, alışılmış ölçülerin, konforu arttırmak amacıyla tekrar yorumlanıp belirlendiğini, yaşanmışlık hissiyle dolu mekan tasarımlarının öne çıktığını göreceğiz.
Bu yıl ise yaşam alanlarımız, hem dizayn hem de konforuyla bedenimize ve ruhumuza hitap eden ayrıntıları barındıracak. Doğayı sembolize eden detay ve renkler dekorasyonda trend olacak. Evlerin içinde özel spor odaları önem kazanıyor.

2016’nın Renkleri

Bu yıl trend olması düşünülen renklerde natürel pastel tonlar başrolde bulunuyor. Geçen sene kullanılan haki, kahve, lacivert tonlar yerine, pastel renklerin gri ve vizon renkleriyle kombine edilmesi bekleniyor.

Ahşap kullanımında ise durum tam tersi. Son 10 yıldır ahşapta moda olan doğal meşe tonları şimdi yerini koyu renklere bırakıyor. Daha önceki yılların daha açık ve doğal ahşaplarına göre koyultulmuş ya da boyanmış, daha az ışıklı, loş ortamlar yaratan uygulamaları göreceğiz. Her ne kadar tüm trend raporlarında pastel tonlara bir yönelim olacağı söylense de dekorasyonda insanların kişisel tercihleri, renk seçiminde özellikle ön planda olacak.

2016’da Duvarlar

Bir mekandaki bütün duvarlarda tek doku ve tek renk kullanmak artık tercih edilmiyor. Koyu bir duvarın önüne daha açık renklerde mobilya seçerek mekana hareketlilik katılacak. Duvarların üzerine asılacak aksesuarlar yerine, duvarın kendisini dokuyla süslemek bu yıl çok moda. Oluşturan doku ve renk çeşitliği üzerinde, aydınlatma teknikleri ve aplikler kullanarak ışık etkisiyle hareket yaratmak mümkün.

2016 Aydınlatma Trendleri

Pirinç aydınlatmalar ve bir süredir kullanımı azalan aplikler artık modern mekanlarda da sıkça karşımıza çıkacak. Apliklerde şapkalı klasik ürünler, yerini mermer, pirinç, metal gibi malzemelerle tasarlanmış duvar süsleri gibi görünen tasarımlara bırakıyor.


Aksesuarlar

Aksesuarlarda çok ciddi bir farklılaşma var. Eskiden çerçeve, vazo, süs eşyaları kullanılırken, bugün bunların yerine hobilerimizi evimize aksesuar olarak entegre edeceğiz. Örneğin, bir rafın boyalarla doldurularak güzel bir aksesuar olarak kullanıldığına tanık olacak, sehpaya bırakılmış bir kitabın üzerine bir büyüteç yerleştirilmek suretiyle yaratılmış aksesuarlarla karşılaşacağız. Bir hikayesi olan, bir anlam ifade eden aksesuarlar öne çıkacak..

Diğer bir önemli değişim ise zanaatkar işi aksesuarların muhteşem dönüşü oldu. Bir dönem Çin işi aksesuarlar için terk edilen, değersizleştirilen bu objeler, bugün kişilerin evlerinde tekrar baş köşeye yerleşti. Yerel bir zanaatkarın elinden çıkmış bir vazo, seyahatlerinizin birinde satın aldığınız bir sepet gibi usta işi eşyalar, evinizde kişiliğinizi yansıtmanıza imkan sağlıyor.


2016 Yılının Gözde Malzemeleri

2016 yılında bazı malzemelerin diğerlerine kıyasla daha fazla rağbet görecek. Tezgahlarda akriliğe alternatif olarak, kuvars ve mermer gibi doğal içerikli malzemeler daha çok kullanılacak.
Zemin malzemelerine duvarlarda da rastlayacağız. Büyük ebatlı, tek parça zemin ve duvar seramiklerini, duvarlarda tablo etkisi yaratan mermer ve ahşap desenli seramikleri daha sık göreceğiz.
Metal aksamlarda ise uzun zamandır popülaritesini koruyan krom, yerini pirince devrediyor. Ayrıca boyalı metal aksamlar da tasarımlar üzerinde bütünleyici bir etki yapıyor. Örneğin yeni armatürlerde metalin renklendirilmesi ile oluşturulmuş çok geniş renk skalaları bulunuyor. Bu yıl, tek tip metalin tüm aksamlarda kullanılması yerine, farklı metallerin birlikte kullanıldığını göreceğiz.


2016’nın Mutfakları

Tüketicilerin yıllar içerisinde mutfakları ile ilgili beklentilerindeki en önemli değişiklik, mutfakları ile yaşam alanlarının entegre edilmesi oldu. Yapısal olarak, entegre mutfak + yaşam alanı eğilimi artarken, tarz olarak ise çağdaş bir yorum katılarak tasarlanmış, daha geleneksel tasarımların tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Daha işlevsel mutfaklar için, tezgah üstlerinde ve dolap içlerinde daha fazla entegre aksesuar göreceğiz. Derin tezgahlar, boy dolaplara yerleştirilen bulaşık makineleri ve tezgah arkalarında oluşturulacak setler, mutfakları yeni ihtiyaçlara uygun hale getirecek.

2016 yılında, uzun süredir mutfaklarda çok tercih edilen düz beyaz renge, yumuşak ve hafifletilmiş renk tonlarının alternatif olacağını düşünüyoruz. Beyazın ekru ve griye giden tonları, standart beyazın yerini alabilir. Uygulamada nötr renkler ağırlık kazanırken, mutfak aletlerinin, daha modern bir his yaratan renkli versiyonlarını göreceğiz.

Yeni yılda mutfakları tasarlarken, elektronik cihazlar için gizli şarj istasyonları oluşturulacak. Farklı bitişte metal yüzeyler, davlumbaz gibi daha baskın mutfak aletlerinde estetik rolü üstlenecek. Davlumbazları, kroma alternatif olarak siyah ve beyaz renklerde daha sık göreceğiz.

Son olarak, mutfaklarda aydınlatmalar da ayrı bir önem kazandı. Bu yıl mutfak aydınlatmak için sadece tavan ışıkları ve masa lambaları yeterli olmayacak. LED ışıkların tezgah üstünde kullanılmasının yanı sıra, dolap içlerinde ve kulp detaylarında da kullanımı yaygınlaşacak.




2016’nın Banyoları

Banyolarda klasik renklerin dışına çıkılacak. Açık renk mobilyalarla birlikte siyah mat lavabolar ve bataryalarla daha çok karşılaşacağız. Seramiklerde, doğal malzeme efekti üzerine farklı desenlerde rölyef uygulamaları revaçta. Bununla birlikte, ahşap görünümlü seramiklerle tasarlanmış, daha sıcak ve yaşam alanları gibi döşenmiş banyolar da göreceğiz.

*basın bültenidir

11 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben de modern çizgileri çok beğeniyorum ^.^

      Sil
  2. Ay yok hayır, koyu tonlara gidemem, kurtulmaya çalışıyorum bu aralar :)) Pastel renklere varım ama :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana göre de ev baştan aşağı bembeyaz olmalı <3 insanın içini açmalı.

      Evlenirken de bunu göz önünde bulundurdum fakat fugada ceviz, parlak siyah bir yatak odası görüp çarpıldım <3

      Sil
  3. Banyolar harika insanin tv yi taktirip orada oturasi geliyor:)))

    YanıtlaSil
  4. Mutfağından memnun olmayan ben, mutfaklarda bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de mutfağım küçük geliyor, umarım kendi evimizde hayallerimizdeki mutfağa sahip oluruz ikimizde ^.^

      Sil
  5. benim evim hep koyu tonlarda bir daha seçersem kesin daha açık soft renklere gideceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salon takımımı beyaz istedim, hünkarım ben o koltukta yemek yerim kirletirim Dedi (aslında orada uyanmalıydım :)))) koltuğu antrasit aldık. Bunda bile Nasıl lekeler var anlatamam ₺&@"₺;%}{*$€>|

      Sil
    2. Telefondan yazmak çok zormuş :)) kumaşı o kadar dandik çıktı ki, su damlasa bile Nasıl iz kalıyor anlatamam :((((((

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...