20 Temmuz 2017 Perşembe

Yeni Nesil Eğlenceli Eğitim

Herkese merhaba

Teknolojiyi hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Hal böyle olunca, teknolojinin içinde doğan çocukların da, akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi oyuncaklara ilgisi büyük oluyor. Küçük yaşlardan itibaren tabletten oyun oynayıp, telefonlardan müzik dinliyorlar. Eğitimin de ekranlardan verilebileceğini fark eden ebeveynler, okulistik.com sayesinde çocuklarının başarılarını arttırmayı hedefliyorlar.


Türkiye'nin ilk dijital öğrenme platformu olan okulistik.com eğlendirirken öğretiyor. Öğrencinin başarı ve eksikliklerini velisine rapor ediyor ve en önemlisi ne zaman istenirse, bir özel öğretmen gibi öğrencinin hep yanında oluyor. 4 sınıf ilkokul, 4 sınıf da ortaokul olmak üzere, toplam 8 sınıf eğitim verdiği gibi, öğrenci ve velilerin korkulu rüyası olan TEOG için destek de sunuyor.

Öğrenciler için: ders tekrarı, konu anlatımı, konuyla ilgili pekiştirici etkinlikler, soruların nasıl çözüleceği ile ilgili ipuçları, konu testleri, değerlendirme sınavları, elektronik kitaplar, bilgi düzeyinin il, ilçe, Türkiye geneline göre gösterimi gibi önemli konularda hizmet veriyor. Veliler için: öğrencinin derslere katılımı ve başarısını raporluyor. 

Örnek vermek gerekirse; ilkokul 1. Sınıf hem öğrenciler için hem de veliler için çok zordur. Çocuk hiç alışık olmadığı bir ortamda bulunmaktan kaygı duyar. Bunun üzerine ders yükü binince bazen çok zorlanır bu minicik kalpler. Okulistik'in birinci sınıf etkinlikleri sayesinde, okulu tanıma ve adaptasyon çok daha eğlenceli bir hale gelebilir. 





Milli Eğitim Bakanlığına tam uyumlu olan 1. Sınıf paketinde, öğrenim yılında işlenen tüm konular yer alıyor.

Uyum ve Hazırlık çalışmaları: ilkokula yeni başlayan miniklerin, okula. diğer öğrencilere. öğretmenlere ve derslere adaptasyonunu kolaylaştırır. El işi, boyama, resim ve şarkılarla okula hazırlığı keyifli bir hale getiriyor. 

Okuma ve Yazma Öğrenimi: sitenin kitap kurdu Taptap sayesinde çok kolay ve zevkli. Taptap öykü anlatıyor. Şarkılar söylüyor ve resimlerle bunu destekliyor. Sesler, sözcükler hakkında bilgi verdikten sonra test ediyor. Yazmayı öğretiyor be güzel grafiklerle bunu destekliyor. Öğrenci bütün bu aşamalardan keyifli bir şekilde geçtiği için hem eğleniyor hem de öğrenmiş oluyor.



İnteraktif konu anlatımları sayesinde özellikle matematiği öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Rakamlardan toplama çıkarmaya kadar bir çok müfredat konusu işleniyor. Etkinlikler sayesinde konu ne kadar anlaşıldı ölçüyor. Konu testleri ise sınavlara hazırlık için ideal. Ödevler ise öğrenmeyi pekiştirmek için yardımcı oluyor.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...