9 Temmuz 2015 Perşembe

SAATLERCE GÜNEŞTE YATMA,İÇEREK BRONZLAŞ

Melanin sentezini arttıran besinlerin bronzlaşma konusundaki olumlu etkilerine dikkat çeken Emre Uzun, ‘Güneşin altında saatlerce yatmak yerine , güneşe çıkmadan önce içilecek olan smoothilerle güneşte kalma süresini kısaltın’ diyor.
 
Diyetisyen Emre Uzun,  güneşin zararlı etkilerinin son zamanlarda kendini iyice hissettirdiğini vurgularken, risk faktörlerini  minimize etmek ve güneşte kalma süresini kısaltmak için bronzlaşma  öncesi içilecek smoothie tariflerini paylaşıyor. Bu tariflerle hem güneş altında daha az süre kalacak hem de daha kalıcı ve güzel tonlarda bronzlaşabileceksiniz. A vitamini, karoten, C vitamin, E vitamini ve tirozin içeren besinlerin doğal ve ışıltılı bir bronzlaşma yaratmak için oldukça zengin kaynaklar olduğunu söylerken bronzluk mönüsü sunuyor.
 
Güneş altında saatlerce yatarak bronzlaşma devri bitti!
 
Bronzluk da her şeyde olduğu gibi uzun ve zorlu bir süreç. ‘ En kısa zamanda bronz olmalıyım’ diyerek, saatlerce güneş altında yatmanın kişi için son derece zararlı olduğunu söyleyen Diyetisyen Emre Uzun, ‘Bu uğurda sağlığınızdan ve güzelliğizden olmayın’ diyor. Bronzlaşma sürecinin kısalmasının güneşin zararlarını daha çok ortaya çıkardığını belirten Uzun, ‘kalıcı ve ışıltılı bir brozluk için her gün güneş öncesi broznluk shot’larından için’ diyor.
 
9 besinle bronzlaş ve korun
 
Bronzlaşma; doğal yada yapay kaynaklarla UV ışınlarına maruz kalınması sonrası deri renginin fizyolojik süreçlerle koyulaşmasıdır. Bronzlaşma ile deri renginde koyulaşma görülmektedir. Bunun yanında çiller, lekeler, benler, kılcal damar genişlemeleri ve cilt kanserleri riski gibi yan etkilere sebep olabilmektedir. Diyetisyen Emre Uzun, sağlıklı bronzlaşma gibi bir süreç olmadığı için güneş altında kısa zamanda maksimum fayda için beslenme düzeninizde yapacağınız bir kaç değişiklik yardımcı olacağını belirtiyor. A vitamini, karoten, C vitamini, E vitamini ve tirozinden zengin besinlerin diyette olması bronzlaşmayı hızlandıracaktır. Bu etkiye sahip 9 besin bronzlaşmanın yanında ışıldayan bir cilde de sahip olmanızı sağlayacaktır.
 
Kayısı ile hem bronzlaş hem de kanser riskini azalt!
 
Yüksek antioksidan içeriği ile kansere koruyucu bir meyvedir. Kayısı bronzlaşırken cilt kanseri olma riskini azaltır. Kurusu kabızlığa karşı oldukça etkili bir besindir. Ara öğünlere eklenen kayısı içerisindeki A vitamini ile bronzlaşmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir.
 
Havuç’la bronzlaştırmayı hızlandırır yüz ve boyun kırışıklıklarını azaltır!
 
A vitamini ve beta karoten açısından oldukça zengin olan havuç buna ek olarak potasyumdan da zengindir. Cilt kanseri ve güneş lekelerinin oluşmasını engellmeye yardımcıdır. Antioksidan oluşu ile kansere karşı koruyucudur. Havuç aynı zamanda kolesterolün düşürülmesine de yardım eder. Ülserdeki şikayetleri azaltır, kansızlığı ve cildin kurumasını önler. Bronzlaştırmayı hızlandırmasının yanında yüz ve boyun kırışıklarının giderilmesine yardımcı olacaktır.
 
Kabakla detoks etkisi
 
Önemli miktarda A vitamini ve niasin içeren kabak bu içerikleriyle bronzlaşmayı kolaylaştırmaktadır. Bağırsak tembelliğine iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Bedeni temizlemesi detoks edici etkiye de sahip olduğunu gösterir.
 
 
Yumurtanın da bronzlaştırmaya yardımcı bir besin olduğunu biliyor muydunuz?
 
Anne sütünden sonra en kaliteli proteine sahip olan yumurta bronzlaşmaya yardımcı bir besindir. bunu özellikle içerdiği tirozinle yapmaktadır. Buna ek olarak sarısı yüksek oranda A vitamini içermektedir. Yumurtanın sarısı bu içeriği ile bronzlaştırmayı kolaylaştırmaktadır. Ancak yumurta sarısının koyuluğu A vitaminin yoğunluğu için gösterge sayılamaz.
 
 
Kavun ve Karpuz güneşe çıkarken daha ince görünün!
 
Kavun ve karpuz tüketimi de bronzlaşmayı kolaylaştıran yaz meyvelerindendir. İçerisindeki A vitamini bu etkiyi hızlandırmaktadırlar. Bronzlaştırmaya ek olarak hazmı kolaylaştırırlar, vücudu serinletirler, Vücuttan ödemin atılmasına yardımcıdırlar. Güneşe çıkmadan önce daha ince bir beden için bu besinlerden faydalanılabilir. Detoks edici etkiye sahiptirler  Son olarata kabızlığı giderir.
 
Şeftali aynı zamanda ödem söktürücü, uykusuzluk giderici
 
Yüksek oranda A vitamini içerkmektedir. Bronzlaşmaya yardım eder. Bunlara ek olarak hazmı kolaylaştırır, savunma sistemini güçlendirir, ödemi söktürür, uykusuzluğu giderir ve detoks edici etkiye sahip olan şeftali yaz mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasındadır.
 
Hindi eti yüksek tirozin içerir
 
Yüksek tirozin içeriği ile bronzlaşmayı hızlandırıcı beyaz ettir. Yaz aylarında tercih edebileceğiniz et olan hindi eti ile bronzlaşmayı kolaylaştırabilirsiniz. Bunun yanında diğer etlere nazaran yağ içeriğinin daha düşük olması alınan kaloriyi düşürmektedir.
 
Siyah kuru üzüm sağlıklı bronzlaşmanın kraliçesi!
 
Siyah kuru üzümün çekirdekleri bronzlaştırmadan daha önemli bir işleve sahiptir. Çekirdeğinde bulunan oligomerik proantosiyanidinler güneşin zararlı ışınlarına karşı vücudu korumaktadırlar. Bronzlaşmanın yanında cilt kanseri riskini azaltmak için kuru üzümün çekirdekleri bu konuda bizi korumaya yardımcı olacaklardır.
 
Hızlı ve sağlıklı bronzluk için smoothie tarifleri
 
Bu yaz smoothie ile bronzlaşmak iki kat daha hızlı gerçekleşecek.
 
 
 
Smoothie 1 
 
3 adet kayısı
1 adet havuç
2 adet salatalık
1 adet şeftali
 
Smoothie 2
 
1 ay dilim kavun
1 adet kivi
yarım avocado
1/3 demet maydonoz
 

Smoothie 3
 
1 ay dilim karpuz
1 adet yeşil elma
1/2 demet ıspanak
2 adet domates
 
Smoothie 4 
 
3 adet kayısı
yarım mango
1 serçe parmak kök zencefil
3 adet salatalık 
 
Tüm bu meyveler katı meyve sıkacağından geçirildikten sonra eklenen buzlarla soğuk  bronz smoothiesi hazır hale gelmektedir. Hem lezzetli bir içecek olmasının yanı sıra bhızlı bir bronzluk için en keyifli içecekler arasında yer almaktadır. 

*Basın bültenidir.


12 yorum:

  1. Her gün havuç yiyerek bronzlaşabilirim ama gğneşte yatmak daha keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana çok sıcak geliyo :/ çok bunalıyorum. Ama Şemsiyenin Altında uyuyabilirim :))

      Sil
  2. Çok süper bir yazı. Harikasınız.

    YanıtlaSil
  3. ben ne yaparsam yapim bronzlaşamamm, güneşin altında yatmayı da hiç sevmiyorum zaten..:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarışınların ortak sorunu :( eskiden ne güzeldi, iş güç yoktu. Yazlığa git, 3 ay kal, kapkara dön. Şimdi nerdeeee :/

      Sil
  4. Diğerlerini bilmiyordum ama havuç suyunu duymuştum. Denemek lazım, bronzluğum hiç geçmesin istiyorum bu sene :)

    YanıtlaSil
  5. Güneşe çıkmadan önce 1-2 bardak havuç suyu içmenin bronzlaşmaya yardımcı olacağını duymuştum ben de :)

    YanıtlaSil
  6. Ay ne güzelmiş bu tarifler .. Bu sene güneş altında kalıp da eve patlıcan gibi gelmek istemiyorum diye deniz işini hep erteliyorum.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saatlerce kalmak beni de çok bunaltıyor. Kolay olanlar denenmeli :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...