15 Şubat 2016 Pazartesi

Mac Fırçalarım




Herkese merhaba

Makyaj yapmayı sevenler için kullanılan malzemeler kadar önemlidir makyaj fırçaları. Bu yazımda bende olan Mac fırçalarımı anlatmak istiyorum.

Şurada, burada ve şurada anlattığım Sigma fırçalarım ve Real Techniques fırçalarının çoğu olduğu için, hiç bir Mac fırçanın tam boyunu almadım.



Mac'in Stroke of Midnight Fırça setini şu yazımda sizlere anlatmıştım. 2013 Yılbaşı koleksiyonunda çıkmıştı. Yılbaşı koleksiyon fırçaları, maalesef normal fırçaları ile aynı kalitede olmuyormuş. 2015 Yılbaşı koleksiyonundaki fırçalar daha kaliteli oldu dedikleri için yine almıştım fakat fırça kılları çok sert geldiği için içime hiç sinmedi, üzülerek iade etmek zorunda kaldım.

Bu 5 fırçadan başka Riri Koleksiyonundaki çift taraflı fırça mevcut. Mac'in en popüler göz fırçalarından bir tarafı 217 diğer tarafı 239. Çok kullanışlı 2 fırça bir arada olduğu için internetten, çıktığı gibi almıştım. Güzel bir fırça, farın rengini tam olarak transfer ediyor ama kılları biraz sert geliyor.






  • Mac 239 Far Fırçası: Farı tüm göz kapağına sürmek için kullanıyorum. 



  • Mac 217 Karıştırma Fırçası: Göz çukurundaki farı karıştırmak için kullanıyorum.

Diğer çift taraflı fırçam ise şu yazımda anlattığım Rebecca Moses'un Mac Face Kit'inden çıkan bir tarafı 275, diğer tarafı 316 olan fırça. bunu Riri fırçama göre daha çok seviyorum, çünkü fırçanın kıllar yumuşak.





  • Mac 275 Orta Boy Açılı Far Fırçası: Gölge yapmak için kullanıyorum. Açılı olduğu için çok ergonomik.



  • Mac 316 Ruj Fırçası: Yüz kitinin içerindeki rujları sürmek için kullanıyorum. Yeri geliyor far bile sürüyorum.
Aklımda bir tek 163 numaralı Kontür fırçası kaldı, ama şu anda piyasada ona benzeyen fırçalar var. belki ilerde alabilirim.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın, güzel kalın.

Diğer Mac yazılarım için:

12 yorum:

  1. 217 kadar güzel bir fırça daha kullanmadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kullanışlı ama sigma fırçaları da çok seviyorum ^.^

      Sil
  2. o riri fırçayı niye görmemişim ki ben acaba :-(((( bu arada 163 maalesef çok güzel ve kullanışlı bir fırçadır paraya kıyılır yani :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bu seriden çift taraflı kontür allık aldın diye hatırlıyorum. Çift taraflı sevmiyorsun ya belki ondan görmemezliğe geldin :)))

      Sil
  3. Cnm maç in Duo fibresini denedinmi?benimki bildiğin dokulmekten kel kaldı:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Çağrıcım, Sigma var bende. ama o sorunu çok duydum :/

      Sil
  4. Çift taraflı fırçası ne güzelmiş öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle iş yeri ve seyahatler için çok kullanışlı oluyor :)

      Sil
  5. Mac in cogu kozmetik urununu begeniyorum VE severek kullaniyorum fakat fırçalarını almadim sanirim almicamda muadili oldugunu düşündüğümden pahali geliyor.hepsini gule gule guzel makyajlarda kullan siricim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili makyajlailgili, çok teşekkür ederim ^.^ benim Sigma setim var diye hiç bulaşmadım, çünkü setin fiyatı çok ekonomikti. Bana da pahalı geliyor maalesef :/ Koleksiyondakiler de aynı kalitede olmuyor maalesef :/

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...