8 Şubat 2016 Pazartesi

Shiseido Pureness Pudra (Matifying Compact Oilfree Foundation)

Herkese merhaba
Beni uzun süredir takip edenler, en sevdiğim markanın Shiseido olduğunu bilirler. Japonlara her konuda güvendiğim için, cilt bakımı ve kozmetikte de bence en iyisini yapıyorlar.

Sonbaharda başlayan ve izlerinin hala geçmediği sivilce problemim var. Doktorumun kapatabilirsin, ama eve gelince mutlaka temizlemelisin uyarısını dikkate alarak, Shiseido'nun yağlı ciltler için özel olarak ürettiği "Pureness" serisinin pudrasını kullanmaya başladım.

  • Cildi matlaştırıyor, sebum dengeliyor, yağlanmasını kontrol altına alıyor.
  • Gözenekleri çok güzel kamufle ediyor.
  • Kapatıcılığı ortanın biraz üstü, eğer çok yoğun kapatıcılık istemiyorsanız size yeterli olacaktır. Günlük kapatma ihtiyacımı karşılıyor.




    • Gün içinde cildimde parlama olmadı.
    • Kalıcılığını maalesef beğenmedim. Tazeleme gerektiriyor.
    • Sadece yağlı ciltlerin seveceğini düşünüyorum. eğer cildinizde kuruluk varsa, pullanma yapabilir.

    • 15 SPF var. Kış için yeterli geliyor.
    • Şık bir aynalı ambalajı var. İçinde kendi süngeri de bulunuyor ve sadece onunla uygulama yapıyorum. bu uygulama pudranın kapatıcılığını arttırıyor.
    • İnce bir yapısı yok, cildi rahatsız ermeden güzelce oturuyor. Yani fondöten vb sürdüğünüzde üzerine kullanmanızı tavsiye etmem. Tek başına mükemmel bir şekilde ciltle bütünleşiyor.

    • 6 tane rengi var, benimki 20 yani Light beige, biraz rengi koyulaşmış gibi geliyor, belki de ben bu ürünü aldığımda (kasım başında) henüz bronzluğum devam ediyordu. Şimdi o halimden daha beyaz olabilirim.
    • Refill'i var, yani ürün bittiğinde sadece içini satın alabiliyorsunuz, her seferinde ambalaja para vermiyorsunuz.
    • 11 gram olarak 115TL ye YKM, Boyner, Sevil, Tekin Acar, Sephora, Douglas gibi lüks kozmetik satan mağazalarda veya online satın almak isterseniz makyaj trendi'nde satılıyor.
    Günlük hayatımda fontöten ile cildimi kapatmayı sevmiyorum ve sivilce sıkıntım olduğunda benim için bir kurtarıcı oldu. Sivilce problemi olanlarve yağlı ciltliler gönül rahatlığı ile kullanabilirler. 

    Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça ve güzel kalın.

    Diğer Shiseido yazılarım için:

    Shiseido Ultimune
    Shiseido BB Krem
    Shiseido Aqualebel Aydınlatıcı Fondöten
    Shisedio Aqualebel Nemlendirici Fondöten
    Shiseido Göz Dudak Makyaj Temizleyici
    Shiseido Benefiance Tonik
    Shiseido Benefiance Köpük Temizleyici
    Shiseido Benefiance Göz Kremi
    Shiseido Bioperformance Gündüz Kremi
    Shiseido Bioperformance Göz Kremi
    Shiseido Güneş Kremi
    Shiseido SPF 30 Pudra

    16 yorum:

    1. Shiseido markasını kullanmak hiç kısmet olmadı.. Cildim kuru,demek ki bu pudra bana hiç olmaz :) Fakat cildi yağlanmaya meğilli arkadaşlara tavsiye edeceğim..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok pahalı bir marka olduğu için tester ürün denedikten sonra almak en mantıklı olan ama işte maalesef ki bizim ülkemizde tester isteyene dilenci muammelesi yapıyorlar :(

        Sil
    2. Benim de en sevdiğim markalardan biridir Shiseido. Bu pudrayı da çokkk uzun zaman kullanmıştım. Sivilce tedavisi görürken kurtarıcım olmuştu. Sevgiler......

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Aynı durumdayım bende :) Ama fondöten sürmeyi sevmediğim için ve cildim de yağlı olduğundan bundan sonra hep benimle olacak gibi ^.^

        Sil
    3. bende çok yağlı cilde sahip olduğum için, zevkle kullanıyorum ve memnunum...

      YanıtlaSil
    4. Shiseido benim bir türlü anlaşamadığım bir marka. Neyini kullandıysam verim alamadım :) Yalnız, bu pudranın bileğindeki duruşuna bayıldım, çok net ve pürüzsüz. Cildim kuru-karma olduğu için tercih etmeyecek olsam da, yağlı ciltli olanlara sorulduğu zaman önerebilirim bence. Güle güle kullan, sevgiler!

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkür ederim ^.^ Kuru ciltlilerin kesinlikle sürmemesi gereken bir ürün. ama yağlı cilt için sorarlarsa, gözünüz kapalı tavsiye edebilirsiniz.

        Gelelim shiseido memnuniyetsizliğinize :) İzmir'e bir geldiğinizde sizi Konak YKM shisedio Uzmanı Naime hanıma birlikte gidelim. Hiç bir shiseido uzmanı onun kadar bilgili değil bana göre. Hatta şöyle bir anım var, benefiance tonik yüzümü çok yakmıştı, dermatitim alevlendi, kötü durumdaydım. Çiğli Boyner'e gittim, bunda alkol var dedim. Uzman bana Shiseido kesinlikle öyle şeyler kullanmaz bla bla dedi. Ben de şişeyi çevirdim arkasındaki alkol denat yazısını gözlerine soktum. Maalesef ki her uzmana güven olmuyor. Onlar için ürün satmak önemli, sizin üründen verip alıp almamanız değil :( böyle de bir anım var işte :) Yetersiz uzman kurbanı olmuş olabilirsiniz der, öperim :)

        Sil
      2. Çok haklısın, bence de "uzman" kurbanı oldum ben! Zaten nefret ediyorum genel olarak department store stand görevlilerine. Arada iyileri çıkıyor, söz meclisten dışarı... ama geneli ne yazık ki "çok satayım prim kapayım" derdinde (ekmek parası, onu da anlıyorum; ama biz de ekmek paramızı harcıyoruz, ayıp yani).
        İzmir'e geldiğimde aklımda olsun o zaman! Shiseido bahane, tanışmak şahane :) Sevgiler!

        Sil
    5. daha önce mavi ambalajlı pudrasını kullanmıştım onu sevmiştim ama bunu denemedim cildim yağlı gerçi bana olabilir bakmam lazım Sevil'den falan..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Güneş faktörlüyü diyorsun sen, yazmıştım onunda yazısını. Bakabilirsin buna da, YKM ve boyner'de %20 indirim sevil'de 2. ye %50 indirim var. Yılbaşında istediğim gibi alışveriş yapamamıştım. Bu seferkini değerlendirecek gibiyim.

        Sil
    6. Bu pudrayı bende bir süre kullandım çok memnun kalmıştım yağlı cildimi güzel matlaştırıyordu güle güle kullanın :)
      Sevgiler

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Çok teşekkür ederim. Şimdi bıraktınız mı?

        Sil
    7. bu markaya dair hiçbir ürün kullanmadım ama ben bu pudranın özelliklerine bayıldım sanırım sırada bu marka var.

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Eğer cilt tipimiz, yaş grubumuz aynıysa, çok güzel bir rehber olur yazılarım sizin için ^.^

        Sil

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...