29 Ağustos 2016 Pazartesi

Hamilelikte Kullandığım Kozmetik Ürünleri- Bölüm 3: Bakım Ürünleri

Herkese merhaba

Hamilelikte içeriğine dikkat etmemiz gereken ürünleri şu yazımda ve benim kullandığım kozmetik malzemelerini ise bu yazımda sizlere anlatmıştım.

Bu yazımda ise sizlere, kullandığım bakım ürünlerinden bahsetmek istiyorum. 

İlk önce sürekli ve çok severek kullandığım üçlüden bahsetmek istiyorum.



  • Doğal Zeytinyağlı Sabun: Benim kullandığımın markası Tariş. Hem yüz, hem de vücut temizliğim için kullandım. Kendinden nem verdiğinden, başka bir nemlendirici sürmeye gerek kalmadan temizliyor. Hatta saçlarını da yıkayanlar var, ama ben bir kere denedim, boyalı, yıpranmış saçlarım hiç sevmedi.
  • Karbonat: Yemeklerde kullanılan karbonat benim için tam bir kurtarıcı oldu. Hamileler hormonal olarak çok terliyorlar. Her gün de banyo yapılsa, yine de kötü koku maalsesf ki oluyor. Hatta emzirme döneminde de bu devam ediyor. Banyodan sonra, karbonatı koltuk altıma sürüyorum. ne kadar terlersem terleyeyim (Bu arada anti persperant kötü bir şeydir. Terlemeyi engeller) terim kesinlikle kötü kokmuyor. Çok rahat ettim karbonat sürerek. Hamile olmayanlara da tavsiye ederim.
  • Hindistan Cevizi Yağı: *Bütün nemlendirme gereken yerlerde kullandım. El olsun, vücut olsun hepsi için kullandım. Hatta gebeliğimin başlarında yüzümde çok sivilce vardı, onlara da lokal olarak uyguladım ama sonuç alamadım. *Başım, ensem ağrıdığında, hindistan cevizi yağıyla masaj yaptım (daha önce sarı kantaron yağı kullanıyordum, aynı şey için. ama gebelikte sakıncası olduğunu okudum ve hindistan cevizi yağına yöneltim. *Göz makyajımı temizlemekte kullandım. *ilk 3-4 ay göz kremi niyetine kullandım (memnun kalmadım) *Seyrek olsa da karnım çatlamasın diye karnıma sürdüm.

 Hamilelik Çatlakları için:


 Sadece Mustela'yı kullandım. Şimdilik memnunum. Doğumdan sonra yazısını yazmayı düşünüyorum. Piyasada bulunan Palmers ve Lierac markalarında paraben kaynıyor, haberiniz olsun. Karnınıza, simitlerinize ve göğüslerinize de sürmeyi ihmal etmeyin. Basen ve üst bacaklara da isteyen sürüyor.

Mustela'ya 20. haftada başladım, öncesinde seyrek de olsa Hindistan cevizi yağını kullandım. şu aralar hava aşırı sıcak olduğu için yağlı bişey sürmek hoşuma gitmiyor. kış hamilesi olsaydım, kullanırdım.


Cilt Temizliği:




  •  Shiseido Purness Tonik ve Rosense Gül Suyu: İkisini dönüşümlü kullandım. Toplasanız 10 ar kere kullanmışımdır. eğer kullandıysam sonrasında mutlaka yüzümü suyla yıkadım.
  • Bioderma Sensibio H2O: Pudra kullandığım zamanlarda makyajımın ön temizliğini yapmak için seyrek olarak kullandım.
  • Himalaya Neem Özlü Temizleme Köpüğü: Bunu yeni kullanmaya başladım ve sevdim. Ayrıntılı yazısını yazarım, şunu belirtmek istiyorum, içinde amonyum laurly sülfat (ALS) var ve bu SLS den çok daha hafif bir madde, organik temizleyiciler için öneriliyormuş.
  • Lancome bi Facil Göz Temizleyicisi: Göz makyajı yaptığımda, hindistan cevizi yağı ile uğraşmak istemediğimde kullandım.
  • Mia Organical Temizleyici ve Tonik: Temizleyicisi bittiği için burada değil, toniğini de beğendim.
  • Zeytinyağlı Sabun: Biraz önce anlattığım gibi yüz temizleyicisi olarak kullandım.
  • Dove Sabun:  Az da olsa zeytinyağlı sabunla dönüşümlü kullandım, yüz temizleme için. 

Ağız Bakımı:



Sadece Splat'ın diş macunlarını kullandım. bu dönemde dişler çok hassas olduğu için Listerine Total care Zero'yu kullandım. sonrasında ağzımı mutlaka suyla da çalkaladım.


Cilt Bakımı:



 İlk 3-4 ay hiç bir şey sürmemek için göz altlarıma hindistan cevizi yağı sürdüm genelde. Sonrasında Mia Organical'ın bu göz çevresi kremini aldım. ayrıntılı yazısı gelecek.

Yüz için 2-3 kere Absolution nemlendiriciyi kullandım. İçinde yağ bulunduğu için zaten sivilce sorunu çeken cildime hiç iyi gelmediğinden bıraktım. Hiç bir nemlendirici sürmüyorum. sadece avene termal su, zeytinyağlı sabun da cildimi nemlendiriyor.


Parfüm ve Deodorant:

 Isana'nın deodorantlarında alüminyum yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben sırf gebelikte değil normal zamanda da alüminyumdan uzak duruyorum. Nadir de olsa Yves Rocher'in deodorantını kullandım. Med olanda ayrıca alkol de bulunmuyor.

Biraz önce anlattığım gibi karbonatı, banyodan sonra koltuk altıma sürdüğüm için zaten hiç ter kokmadım. bu yüzden bu deodorantları da çok az kullandım.

Kesinlikle parfüm kullanmadım. Yazın zaten parfüm kullanamayan biriyim ama ne yalan söyleyeyim çok özledim.


 İçeriği çok temiz olmasa da ufak tefek yaralarda ve gereken yerlerde Bepanthene kullandım. İçinde çinko bulundurduğu için, mucize kremim Avene cicalfate'i 4. aydan sonra gereken yerlerde kullandım. Sivilcelerime sürdüğümde, söndüğünü gözlemledim. Şu sırada sivilcelerim pütür pütür, isilik gibi duruyor. 

Avene Termal Suyu, aklıma her geldiğinde yüzüme sıktım.

Fotografını çekmeyi unutmuşum. Burts bees limonlu tırnak vazelinini manikür yapmak için kullandım.


Saç Ürünleri:




  • Urban Care Shake and Repair Köpük: Banyodan sonra diplere değdirmeden saçıma şekil vermek için kullandım. ayrıntılı yazısı gelecek.
  • Dove Saç Yağı: Saçlarım çok karıştığı zamanlarda, taramak için kullandım.
  • John Frieda sarışınlar için Saç Kremi: aslında hiç sevmemiştim bu ürünü, ama hamilelikte saçlar nispeten daha bakımlı oluyor sanırım, o yüzden beklentilerimi karşıladı.
  • Organix Argan Yağlı Şampuan: Aslında pek sevmedim ama almışken kullanmak istedim. İçeriği temiz. Organix markasını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı Yeşil Sabun: Bu yazıda görmekten sıkıldınız :) Vücut temizliğim için kullandım. Hem duş jelinden daha temiz yıkıyor hissi var, hem de sonrasında nemlendirici istemiyor.
Çok fazla ürün olsa da sürekli kullanmadığım için içim rahat. Sizin özellikle hamilelik ve emzirme döneminde kullandığınız olmazsa olmaz ürününüz neydi?

Merak ettiğiniz ürünleri üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.

30 yorum:

  1. Avene Cicalfate'i merak ettim, aslında alabilirim. Bu ara cildim kendini ergen sanıyor, çok mutsuzum. Bakım rutinimde de bir şey değiştirmedim ama çenemde çok fena pırtladılar. Bir miktar regl dönemiyle ilgili olduğunu düşünsem de, normalde bu kadar sapıtmazdı. Bu iyi gelecekse alayım bari... Miaorganical göz kremini sevdin mi? Ben çok seviyorum onu, umarım sen de sevmişsindir ^_^ Öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece sivilcelerin için alacaksan cicalfateyi önermem, çünkü içindeki çinko cilde iyi geliyor 8ben başka bişey kullanamıyorum).bunun için özel sivilce ilaçlarından dönemsel olarak uygulayabilirsin derim. ama evdeki iki afacanı düşündüğümüzde mutlaka bulundurman gerek derim, çünkü kendisi mucize kremim. Link vermeyi unutmuşum Başakcım. Mutlaka okumanı isterim, çünkü çok ama çok seviyorum.

      Miaorganical i içim çok rahat kullanıyorum ama antiaging etkisini gözlemlemedim, kolojen kaybım had safhada, hiç hoş durmuyor göz altlarım :( Nemlendirme konusunda ise, çok daha iyisini kullanmıştım. Eğer onu bilmeseydim, çok severdim. ama işte insan ister istemez karşılaştırıyor.

      Sil
    2. Aaa gerçekten mi Siri'cim, hangi göz altı kremini daha çok sevmiştin peki? Benim de aklımda olsun :)

      Sil
    3. Shiseido nun benefiance göz kremi Başakcım. Ondan daha iyi bir ürün olabileceğine de inanmıyorum.. Bir de la mer in apartlarını denemek istiyorum aslında. Ondan da umutluyum. 30 yaşından sonra kullanıp çok sevmiştim ve şimdi kullanamadığım için ne kadar iyi geldiğini bir kez daha anladım :/ umarım emzirirken kullanabilirim

      Sil
    4. Aaa ciddi mi? Shiseido'nun yalnızca tek bir ürünüyle anlaşabildim, Beneficiance göz maskeleri. Göz kremini bir araştırayım bakayım :) Sevgiler!

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmus :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. ne kadar çok ürün kullanmışsınız hepsini severek okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında yazıda belirttiğim gibi 2-3 kere kullandığım ürünü bile yazdım. Çünkü hamilelerin başta aklı çok karışık oluyor, ellerinde o üründen varsa kullanabilirler diye belirtmek istedim. Yoksa ne düzenli makyaj yaptım, ne düzenli bir ürün kullandım

      Sil
  4. Gerçekten çok güzel ürünler seçmişsin bu ara ben de Hindistan cevizi yağını Denizden sonra Yüzüme kullanıyorum fena değil gibi göreceğiz :) splat ne iyi değil mi iyi ki gelmiş Türkiye 'ye ben de bir ara Signal kullandım indirimli alışveriş hediyesi verdiler diye valla koşarak splat'e geri döndüm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün vücuduna da sürebilirsin Canım. Çok iyi geliyor ve içeriği de doğal :)

      Splatın Love olanını çok merak ediyordum. Aldım ve nefret ettim :/ çocuk diş macunları gibi geldi. Temizlik hissini de hiç sevmedim. Tatlı olanları bir daha almam :/

      Sil
    2. Çatlak kremine ben de 20. Haftada başladım. Doktorumun tavsiyesi ile Bella B aldım. Lierac'ın etkili olduğunu ama kimyasal olduğu için önermediğini, Bella B bulamazsam da Mustela kullanabileceğimi söylemişti. Bella B'yi tercih etmiştim ve 28+4 itibarıyla çatlağım henüz yok çok şükür. Bu arada doktor kremden çok masajın etkili olacağını söyledi. O yüzden kreme boğmaktansa az ürün kullanıp, masaj yapıyorum ben daha çok.

      Sil
    3. Bella b ürünleri bir kararla toplatılıyor. Nedenini bilmiyorum. Musteladan memnunum. Masaj yapmıyorum ayrıca, çünkü önemli olan Orayı nemlendirmek. Ama doktorun dediyse Bi bildiği vardır. Zaten minnoş hanımı sürekli dürtüklediğim için masaj kendiliğinden oluyor 😂

      Sil
  5. Hindistan cevizi yağını diğer blogger arkadailarımda da görmüştüm ve çok merak etmiştim demek ki o kadar da aman aman değilmiş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yooook yanlış anlaşılmasın lütfen. Ben kullandığım, ama beğenmediğim yerleri de yazdım. Yoksa en çok kullandığım ürünlerden biri. Ama göz kremi olarak sevmedim mesela. Bu da önemli kullanım alanlarından biri. Hava bu kadar sıcak olmasa göbişe de sürerdim. İzmir gerçekten yanıyor :/

      Sil
  6. Ne kadar güzel bir yazı olmuş, merak ettiğim konulara değinmişsiniz emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. Avene Cicalfate ilk kez gözüme çarptı.İndirim denk getirebilirsem denemek isterim mutlaka.Hindistan cevizi yağı da yine merak edip henüz deneyemediklerimden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avene benim mucize kremim <3 hatta bununla ilgili bir yazım da var. Sürekli indirimde oluyor zaten dermokozmetik sitelerinde ^.^

      Sil
  8. Arada sırada Hindistan cevizi yağı da kullanıyorum. Saf ve doğal olduğu için içim rahat. Hatta onu hassaslaşan göğüs uçlarıma da sürüyorum arada. İyi geliyor bence ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi yapıyorsun ^.^ ben çok sıcaklar varken kullanamadım ama daha önce sürdüm. İnşallah havalar biraz bozarsa yine Günde 1 kullanırım ^.^

      Sil
  9. Bu arada tekrar tekrar sormama rağmen eşim splat dişmacunu kullanmama razı olmuyor. Senin tercih etme sebebin nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa beden acaba? Bak merak ettim. Beni de bilgilendirirsen sevinirim. Ben splatı içinde florür olmadığı için tercih ediyorum. Hatta bu organik olan özellikle hamilelere tavsiye ediliyor. Çünkü diş Mine'sini güçlendirip, diş Eti kanamasını azalttığı için. Aklında olsun. Eşin diş hekimiyse onu dinlemende yarar var derim ben

      Sil
  10. Ya şu karbonata ben de başlamak istiyorum ama kafamda deli sorular var. Sorayım mı:) Benim problemim yalnız aşırı ter filan değil, ter kokusu. Banyoda ıslak kolaltına mı sürüyoruz? Hepsi emilmiyordur kıyafetlere vs bulaşınca iz yapıyor mu? Günde 1 uygulama yeterli mi?
    ahaha zeytinyağlı sabun resmen demirbaş, baştacı olmuş:) defne yağlı sabun da güzel nemlendiriyor kokusuna da bayılırım^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlarsan çok rahat edersin. Ter kokusuna zaten çözüm oluyor yoksa aynı şekilde terliyorsun.

      Ben banyodan sonra, az bir miktar sürüyorum. Her banyodan sonra kullanıyorum. Günde 2 defa yaptığım zamanlar da oluyor. O zaman 2 defa uyguluyorum. Nemli bölge olduğu için zaten yapışıyor oraya. Dolayısıyla iz olmuyor. Bir denersen bırakamazsın Ezgicim

      Sil
    2. Kesinlikle denicem çok teşekkür ederiiim:-*

      Sil
    3. Dönücü bildir mutlaka Ezgicim

      Sil
  11. Harika bir post olmus emegine saglik Siricim 🙏🏻
    Mustela splat ve isana benim de gebelik suresince kullanmayi tercih ettigim markalar oldu 👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok araştırmıştım zamanında, internette pek doğru düzgün bilgi de bulamamıştım. ben de umarım birilerinin işine yararım ^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...