8 Haziran 2014 Pazar

Bostanlı kahvaltı mekanları- Temizmandıra

Merhabalar,

Eski Karşıyaka'lı olanlarınız Temizmandıra'yı hatırlayacaklardır. Güveçteki lezzetli yoğurtlarından almak için Aksoy'daki o minicik dükkanda sıra beklerdik.. Yanılmıyorsam sonra kapandı...

Burasının, orayla bir ilgisi olduğunu kesin bilemiyorum, ama çevredeki kahvaltı mekanlarına göre, yiyecekleri çok daha kaliteli bir yer. Temizmandıra, Bostanlı Cemal Gürsel caddesi üzerinde yer almakta. Sabahları kahvaltı, akşamları ise birbirinden güzel mezeleri, balık ve etleriyle misafirlerine hizmet vermektedir.

bostanlı temizmandıra kahvaltı
Temizmandıra

Temizmandıra
Temizmandıra
Biz 2 kişilik serpme kahvaltı aldık. Size tavsiyem 1 kişilik hem gözü ne de karını doyurmadığı için, 2 kişilik sipariş etmeniz. Sınırsız çay ile birlikte 30 TL. Peynirleri aşırı güzel. Ezine, tulum ve kaşar peyniri olmak üzere, 3 çeşit peynir var. Zeytinleri de oldukça başarılı. 2. fotoda üst solda görünen, kahvaltılık ise tek kelimeyle mükemmel. Lorlu biberi, bal kaymağı da gerçekten çok lezzetli.

Temizmandıra
Temizmandıra
Gevrekte olması çok güzel düşünülmüş.

Temizmandıra
Temizmandıra


Kahvaltılıklar çok doyurucu olduğu için, bunu fazladan söylemişiz. Fiyatı 9TL.

Personel çok ilgili. Haftasonlarınızı daha keyifli bir hale getirmek için, burada güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere.

2 yorum:

  1. Merhaba :) Tavsiye ettiğiniz yeri erkek arkadaşımla mutlaka deneyeceğim, fakat 15-20 gün sonra ancak müsait olacağım şu sıralar çok yoğunum. Denediğimde fikirlerimi paylaşırım. İzmirden olan blogları takip etmek çok hoş, çoğunluk İstanbul'da çünkü.
    Ben de size Bornova'da bir yer önereyim yorumumu bitirmeden. Şans eseri keşfetmiştik, Özkanlar'da Kual Kafe diye bir yer. Küçük, şirin bir mekan. Bahçesindeki camla çevrili yere oturmanızı tavsiye ederim. Çalışan az insan olduğu için yoğun günlerde kafenin performansı biraz düşebiliyor, biz ilk gittiğimizde sabahın 10'unda bir tek biz vardık, o yüzden sadece bizimle ilgilendiler şanslıyız ki... :) Bu yüzden erken saatlerde gitmenizi öneririm, kalabalıkken güzel hizmet veremeyebiliyorlar. Karşıyaka'da oturuyorsunuz anladığım kadarıyla, Bornova biraz ters kalacaktır. Ama yolunuz düşerse ve sakin bir yer arıyorsanız uğramanızı tavsiye ederim.

    İyi akşamlar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlaka gitmeye çalışacağım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...