12 Haziran 2014 Perşembe

Cilt temizliği ve bakımı rutinim

Merhabalar,

bu yazımda akşamları cildimi nasıl temizlediğimi ve bakım yaptığımı anlatmak istiyorum. Özellikle kışın katalog çekimine gider gibi ten makyajını çok abarttığımız, yazın ise cildimiz bir kademe daha yağlandığı için, akşam yaptığımız cilt temizliği çok önemli. İşten eve gelir gelmez bu temizliği yapmamız gerek. Sen yapabiliyor musun diye sorarsanız, maalesef ki çok nadir.

Cilt temizliğinde ve bakımında dermokozmetik ürünler ön planda benim için. Çünkü yağlı ve hassas bir cildim var. belirli bölgelerinde ise, bir cilt rahatsızlığı olan seboreik dermatit mevcut. Bu ürünlerin çoğunu doktorumun tavsiyesi üzerine aldım.

İlk önce Sephora göz makyaj temizleyicisi ile gözlerimi temizliyorum. Bioderma'nın sebium jelini, Watson's temizleme pedine 1 pompa sıkıyorum ve yüzümü köpürte köpürte güzelce yıkıyorum. Havluları çok sık değiştirmeme rağmen, yüzümü kağıt havluyla kuruluyorum. Buna çok dikkat etmek gerekiyor. Havlular ne kadar temiz olursa olsun, ıslaklıktan dolayı bakteri barındırırlarmış. Sizin de bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. Ardından Bioderma sensibioyu bir parça pamuk yardımıyla, tonik niyetine cildime sürüyorum. Avene termal sudan da yüzüme sıktıktan sonra cildimi tamamen temizlenmiş hissediyorum.

Gelelim nemlendirme kısmına. İlk önce şu yazımda bahsettiğim, Shiseido göz kremimi kaz ayaklarının olduğu yerden başlayarak, tampon hareketle göz altlarıma sürüyorum. Kalanını göz kapağıma yediriyorum.

Daha öncede söylediğim gibi yüzümde seboreik dermatit olduğu için, şu sıralar normal nemlendiriciden ziyade iyileştirici etkisi olanları kullanıyorum. Dudak kenarları, çene ve burun bölgeme Avene cicalfate kremi sürüyorum. Bunu doktor tavsiyesiyle değil, bir tester sayesinde keşfettim. Biraz araştırdığımda yaraları iyileştirdiği yazıyordu. Benim de sorunlu bölgemde kullanmak geldi aklıma ve hakikaten işe yaradı. Bu kremi sürdükten sonra o bölgelerde soyulma olmuyor. Avene triacneali de sivilce izi olan bölgeme yani yanaklarıma sürüyorum. Sivilce izlerim azaldı, kesinlikle cildimi yağlandırmıyor. Avene'nin her ürününden olduğu gibi bunu da çok severek kullanıyorum.

Sizin severek kullandığınız cilt bakım ürünleriniz neler?

Başka bir yazıda görüşmek üzere.


8 yorum:

  1. ilk temizleme rutinimiz heme hemen aynı ama ben yıkama öncesi mutlaka bir süt ile yüzümü tamamen silerim..

    YanıtlaSil
  2. En sevdigim postlar cilt rutinleri, harika olmus :) Avene markasini bende cok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Benim de saç derimde seboreik dermatit var.
    Çok çektiriyor :/

    YanıtlaSil
  4. bioderma yüz yıkama jelini bende kullanıyorum cnm,çok memnunum:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...