19 Nisan 2015 Pazar

Mutfak İçin Dekorasyon Önerileri

Herkese merhaba

Salon dekorasyonu ile ilgili şu yazımla başlamış olduğum ev dekorasyon fikirlerinin 2. mutfak dekorasyonu.

Bu yazımda da pratiklik, şıklık, sevimlilik, işlevsellik ve uygun fiyatlı olmak asıl hedef.


Bakalım ben neler yapmışım

  •  Sıkıcı kavanoz kapaklarınıza yapacağınız örtüler, kavanozlarınızın çok sevimli durmalarını sağlayacaktır. Uygun bir tabak boyutunda kestiğim kumaşları, paket lastiği ile çevresine geçirdim ve uygun bir kurdele ile süsledim.



  • Reçellerinizi normal kavanozlardan farklı, süslü kavanozlara koyarsanız çok daha şık duracaktır.



  • Soğuk çay veya meşrubat şişelerini yıkayıp, etiketlerini çıkarıp, evde şık bardaklar olarak kullanabilirsiniz. Doğadan soğuk çay şişelerini temizledim ve kapaklarını akrilik boya ile boyadım. Renkli pipetlerle çok sık duruyor. İçini doldurduktan sonra boğaz kısmına kurdele takılırsa da harika bir sunum yapmış olursunuz.



  • Marul, taze soğan, maydanoz gibi yeşilliklerinizi ilk aldığınız gibi yıkayıp, ayıklayıp, kurutup bu şekilde kaplarda saklarsanız, yemek yaparken çok pratik bir şekilde kullanabilirsiniz. Hem de yeşillikleriniz çok uzun süre taze kalacaktır ve buzdolabında düzenli görünecektir. Saklama kaplarını İkea'dan aldım. (Her boyu olan kaplardan.)




  • Kek yapmayı çok seven hanımların, çok şık cupcake kağıtları vardır. Onları renklerine göre ayırıp, bir de tozanmasın diye kavanozlara koyarsanız, şık bir görüntü elde edersiniz. Boğaz kısımlarına, içindekileri kapatmayacak kurdele harika durur.



  • Şekerlerinizi normal şekerlik yerine güzel hatları olan bir kavanoza koyup, kurdele takabilirsiniz.



  •  Sevgili Aycan, Buket ve Yıldız'dan görüp gaza geldim ve ben de kendimce ahşap boyama yaptım. Poşet çaylarım için bir kutu aldım ve boyadım. Üstünü acemice ama istediğim gibi süsledim. Ortaya bu çıktı.


İçi de bu şekilde.



  • Eğer çok modern hatlı bir mutfağınız yoksa, terek de (eskilerde kullanılan tabak vitrini) kullanacak yeriniz yoksa mutfak renginize uygun bir rafı sevimli mutfak eşyaları ile süsleyebilirsiniz.





Ürünü alabileceğiniz link: http://www.koctas.com.tr/raf/kelebek-figurlu-dekoratif-raf/6849-11861/Herkese uzun bir haftasonu dilerim.

9 yorum:

  1. hepsi de çok guzeller sevgili siri, su kavanoz kapaklarina geçirilen cici kumaslari çok seviyorum harika duruyorlar ama her kullanisimda onlari takip çkarmak kurdelayla baglamak vakit aliyor. birileri bunun bi pratik halini soylese ne iyi olurdu, guzel gecsin gunun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kurdelesini çözmüyorum. Kullandıktan sonra kumaşı koyup, lastiği geçirip çok kolayca kurdelesini takıyorum :)

      Sil
    2. Kumaşı direk kapağa yapıştır kurdele işinide renkli saç tokalarina küçük bir fiyonk (çocuk tokalarından yararlınabilir) sadece lastiği çıkartıp takarak çözebilirsin sanırım denemek lazım

      Sil
  2. Basitçe mi? Harika olmuş hepsi ellerine sağlık, raf harika olmuş, sen beni geçmişsin :) takıldığın yerde sorabilirsin :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rafı ben boyamadım, koçtaş boyamış. Yanlışlık olması :)) Beğendiğine çok sevindim ^.^ Senin de daha videoların gelsin lütfen

      Sil
  3. kavsnozlara bayıldım bende kek kapsüllerini kavanozlarda bayılıyorum . acemice buysa srn daha neler yaparsın canım çok güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu senden duymak benim için çok önemli <3 çok teşekkür ederim

      Sil
  4. Cok güzel fikirler, süper olmus! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine çok sevindim <3 evin diğer bölümleri için de çok yakında gelecek ^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...