13 Temmuz 2015 Pazartesi

Domates Soslu Bonfile


Herkese merhaba

Özellikle davet sofralarının baş tacı olan bir et yemeği bu yazımın konuğu: Domates Soslu bonfile




İlk önce malzeme listesine bakalım: (tarif 2-3 kişiliktir)
  • Kişi sayısı kadar parça et. ben bu tarif için 4 parça bonfile yaptım ama siz damak tadınıza göre antrikot veya istediğiniz bir et çeşidini kullanabilirsiniz.
  • 2 domates
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • İsterseniz 1 tane defne yaprağı
Gördüğünüz gibi çok az bir malzeme ile harika bir yemek yapacağız. Gelelim yapılışına:
  • Etleri bir gece önceden çok az zeytinyağı sürerek, marinlemiştim.
  • Altı kalın, döküm tavamızı ısıtıyoruz
  • 3-4 dakika, fazla ateşte, etlerin her iki tarafını mühürlüyoruz (müdürleme etlerin dışını sert, içini de yumuşak olmasını sağlayacak)
  • Mühürleme işleminden sonra, etlerimizi bir tabağa alıyoruz
  • Sos için; Soğanı yemeklik doğrayıp 3-4 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz, sarımsak ekliyoruz.
  • Pembeleşince küp küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz
  • Tuz, karabiber koyup, defne yaprağını ekliyoruz ve pişiriyoruz. suyunu çok çekmemesine özen gösterelim.
  • Sosumuz piştikten sonra, defne yaprağını atabiliriz.
  • Etleri bir borcama alıyoruz. Üzerine sosu koyup 200 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık. Yanına bir pilav yaparak, az zahmetli çok lezzetli bir yemek sunabilirsiniz.

Eğer bu tarifi yaparsanız, sosyal medyada beni ekleyerek paylaşmayı unutmayın.

Afiyet olsun.
Diğer etli yemek tariflerim:
Hünkar Beğendi
Kremalı Sebzeli Tavuk



3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...