9 Kasım 2015 Pazartesi

Patates Püresi

Herkese merhaba

Kırmızı ve beyaz etin yanında sunabileceğiniz çok pratik ve çok lezzetli bir  patates püresi tarifi bu yazımın konuğu.

Herkesin evinde olan malzemelerle kolayca yapabileceği püremize bakalım neler koyuyoruz: (Tarif 4 kişiliktir)
  • 7 orta boy patates
  • tuz
  • 200 ml (1 bardak) süt
  • 2 kaşık tereyağ
  • kaşar peyniri






Yapılışına geçecek olursak:
  • Patatesleri bütün olarak tuzlu suda haşlıyoruz (ben pratik olsun diye düdüklü tencere kullanıyorum. Fissler'in düdüklü tenceresinde 10 dakikada oluyor)
  • Haşlanan patateslerimizi bir tencereye koyuyoruz, üzerine 1 bardak sütümüzü, tuz ve tereyağımızı ekliyoruz, istediğimiz kadar kaşar peyniri de ekleyip blender yardımıyla hepsinin birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  • 2-3 dakika daha pişirip, servis ediyoruz.
Hepsi bu kadar. Yapan herkese afiyet olsun.

Başka bir yazıda görüşmek üzere. Hoşça kalın.

7 yorum:

  1. çok severim ama çok da üşenirim yapmaya :-))

    YanıtlaSil
  2. Biraz taze otlar ve sarimsak ile de cesnilendiriyorum ben bazen, sevgiler......

    YanıtlaSil
  3. Patates püresini çok severim ama haşladığım patatesler hiçbir zaman püre olma şerefine ulaşamadı çünkü hepsini yediiiiiim. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım patates püresine. Tarif icin teşekkürler, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...