17 Mart 2016 Perşembe

Arapsaçı Salatası ve Arapsaçı Kavurması

Herkese merhaba,

Bu yazımda sizlere Ege'nin meşhur atlarından birinin salatasının tarifini vermek istiyorum. Rezene de denen Arapsaçının tipi dereotuna çok benziyor, sadece çok daha büyük hali. Tabii ki tadının alakası yok.



Yapılışına geçecek olursak:

  • Arapsaçını sirkeli suda 1 saat kadar bekletiyorum.
  • Suda haşlıyorum, saplarını da atıyorum ben, onlar yumuşayınca haşlanmış oluyor.
  • Soğuduktan sonra, zeytinyağı, limon suyu ve sarımsak koyuyorum ve salatamız hazır

Aslında ben kavurmasını daha çok seviyorum, ama onun fotografı hiç iç açıcı olmadığı için çekmedim. Onunda yapılışı şu şekilde:

  • Zeytinyağında soğanı öldürüyoruz, arapsaçını ekliyoruz.
  • 10-15 dakika kavurduktan sonra otlarımız yumuşuyor ve istediğimiz kadar yumurta kırıyoruz, afiyetle yiyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık.

Diğer ege yöresi Tariflerim için:

17 yorum:

  1. ellerinize sağlık ne kadar sağlıklıdır kimbilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ^.^ Ege otları çok sağlıklı <3

      Sil
  2. Ben İstanbul'dayım. Arapsaçını hiç görmedim. Belki gördüm de bilmediğimden tanıyamadım. Böyle lezzetlere bayılıyorum. Bulursam hemen deneyeceğim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. annem bunu çok sever bana tadı biraz acımsı geliyor çok sevmiyorum ama yazlıkta yapınca yerim tabi :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anason gibi olunca, anasonlu bişeylerle de iyi gidiyor :)))))))

      Sil
  4. Arapsaçını hiç görmedim belki de ben onu dereotu sandım yani eminim sandım :) ay ama ben bunun üstüne pulbiber döküp hemen yerim ki :)) çok leziz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulabilirseniz hem kavurmasını hem salatasını tavsiye ederim ^.^

      Sil
  5. Hic yemedin görmedim de ama ilk fırsatta tadına bakacagim

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok severim bende :))

    YanıtlaSil
  7. Bende ilk kez görüyorum bunu.Tadını merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer Ege otlarını da en kısa sürede tanıtayım sizlere ^.^

      Sil
  8. Bodrum pazarının demirbaşlarından, hafif buruktur tadı acımsı, o yüzden ben yumurta kırıp yemeyi seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kavurmasını daha çok seviyorum ^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...