28 Nisan 2016 Perşembe

PRP ile Cilt Gençleştirme

Yıllara meydan okumak, genç, diri ve güzel bir cilde sahip olmak için, ameliyat olmak istemeyen kişilerin tercih ettiği yöntemlerin başında PRP geliyor.

“Kanımızda var olan Plated, diğer adıyla trombosit hücreleri, vücutta yara iyileştirici, onarıcı, yenileyici etki yapar. PRP’deki temel amaç, trombositlerin bu etkisinden yararlanmaktır. PRP, insanın kendi hücrelerini kullanarak, cildin gençleştirilmesi yöntemidir. Kanın içindeki trombositlerin kolajen üretimine teşvik edici özellikleri bilindiğinden, PRP tedavisinde trombositlerin bu özelliğinden faydalanılır. Güvenilirliği en çok bilinen gençleştirme terapilerinden birisi olup, uzun yıllardır PRP tedavisi ortopedi hastalarına, özellikle eklem cerrahisinde yaraları iyileştirmek amacıyla kullanılır. 2006 yılından itibaren de yüz gençleştirme işlemlerinde kullanılıyor”.



PRP’nin Faydaları

“Göz çevresindeki kırışıklıklar, yanaklar ve orta yüz bölgesi, boyun, göğüs ve dekolte, el ve kollar üzerine uygulanabilir. PRP saç tedavisi içinde faydalı bir yöntem olarak kafa derisi üzerinde saçların tekrar büyümesinde olanak sağlar. Özellikle cilt gençleştirme ve yaşlanma belirtilerine önlem alma için son derece etkili bir yöntemdir”.


PRP Uygulaması

“İlk önce cildin yaşlılık derecesi cilt uzmanı tarafından, basit bir cilt analizi yapılarak belirlenir. Tedavi öncesi fotoğraflar alındıktan sonra cilt temizlenir ve lokal anestezik krem uygulaması yapılır. Koldan bir miktar kan alınarak santrifüj edilir ve bir test tüpü içine yerleştirilir. Gerektiği durumda içine, kişinin ihtiyacına göre ilave maddeler konur. Plated Rich Plazma hazırlanır ve aktif hale getirilir. Daha sonra, ilk olarak belirgin çizgi ve kırışıklıklara enjekte edilir. Daha sonra ince ayrıntılara geçilir. PRP uygulamasından sonra LED ışın terapisi ve maske yapılarak cildin rahatlaması sağlanır”.


PRP sonrası

“Oldukça minimal düzeyde, iğnenin giriş noktalarında, 1 gün boyunca süren, noktasal, morarma, kızarıklık ve şişlik gözlemlenebilir. Birkaç gün içerisinde bu belirtiler kendiliğinden kaybolur. 4-6 haftada 1 kez yapılacak seanslarda, yılda 3 kez yapılması tavsiye edilir. PRP tedavisi yaptırdıktan sonra dokuların enjekte edilen sıvıyı kabul etmesi ve iyileşme sürecine geçişi 2 hafta kadar süren bir zaman zarfında gerçekleşir. PRP yönteminden hemen sonra, anında farklılıklar gözlemleyememeniz son derece doğaldır. Trombositlerin cildinizde kolajen üretimine teşvik etmesi birkaç hafta sürebilir. Fakat bu sürecin sonrasında kolajenin üretilmesiyle son derece etkili sonuçlar alırsınız.”

*Basın bültenidir.

6 yorum:

  1. ben de ya bunu ya da örümcek ağı estetiğini yaptırmak istiyorum bakalım artık hangisi daha iyiyse..

    YanıtlaSil
  2. Ya bana duyunca çok acayip gelmişti bu işlem, hala da çok acayip geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi :)) ama işe yarıyılsa neden olmasın ^.^

      Sil
  3. Etkili olacağına kuşkum yok.Bir güzellik merkezinde detaylıca dinlemiştim.Cilt bakımında henüz hiçbir tedavi yöntemini denemedim ama mimik çizgileri için bir dolgu planım var :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...