18 Ağustos 2016 Perşembe

Hamilelikte Kullandığım Kozmetik Ürünleri

Herkese merhaba

Hamileliğim süresince kullandığım ve devam ettiğim tüm kozmetik ürünlerini sizlere göstermeye çalışacağım. Zamanında çok araştırdım ve içeriğinde kötü kimyasal bulunan ürünleri kullanmamaya çalıştım.

Bu ürünlerin hepsini aynı anda kullanmıyorum. Ama biraz önce de söylediğim gibi ben çok araştırdım. Ben 1-2 kere kullanmış olsam da, eğer elinizde bu ürünlerden varsa diye hepsinden kısaca bahsetmek istiyorum.

Öncelikle araştırmalarım sonucu bulduğum önemli noktaları söyleyeyim: Ne yaparsanız yapın ve şu ürünlerden uzak durun.


  • Paraben: Maalesef bir çok kozmetik ürününde kullanılan paraben, vücutta östrojen hormonu gibi davranıyormuş ve bu da kesinlikle hamilelere tavsiye edilmiyor! Doktorum bana ne kozmetik kullanırsan kullan, yeterki içinde östrojen hormonu bulunmasın demişti.
  • Tüy dökücü kremlerden uzak durun.
  • Retinoid: Genelde akne tedavisinde kullanılıyor ve doğum kusurlarına yol açtığı söyleniyor.
  • Oksibenzon: Güneş kremlerinde kullanılan bu madde de, hormonal bozukluklara yol açıyormuş.
  • Saç boyası: Normal saç boyalarının içinde p-feniledediyamin denen bir madde bulunuyor ve bebeğiniz için çok zararlı. Benim doktorum 20. haftadan sonra organik içerikli bir boya ile boyayabileceğimi söyledi. Bana marka vermediği için, içim rahat etsin diye, aşırı beyazım olduğu halde, boyamak istemedim. Ben de bir çoğunuz gibi bu konuda kuaförüme %100 güvenemiyorum. O sonuçta kazandığı paraya bakıyor ama benim bebeğimin sağlığı her şeyden önemli benim için. Sizin doktorunuz herhangi bir boya markası öneriyorsa, eğer doktorunuza güveniyorsanız boyayabilirsiniz.
  • Formaldehit: bu maddeyi sadece hamilelelikte değil, normal yaşamda da hayatınızdan çıkarın.
  • Ftalat: Genelde ojelerde bulunuyor. İçiniz rahat etsin diye bütün kutuları tek tek inceleyin derim.
  • Metilbenzen: Genelde tırnak ürünlerinde bulunan bir madde daha. Gelişimsel bozukluğa neden olduğu kanıtlanmış.
  • Kurşun: Maalesef ki her türlü marka rujda bulunuyor. Rujunuzda kurşun olup olmadığını anlamak için, elinize biraz rujdan sürün, üzerini altın bir eşyanızla ovalayın. Rengi kararıyorsa, hemen ruju kaldırın.
  • Diş beyazlatıcılar: Peroksit içermeyen diş macunlarını tercih edin.
  • AHA/BHA, Salisilik Asit: bunlar özellikle akne ve lekeler için kullanılan bileşikler, bu sürede uzak durun.
Manikür pedikür de önerilmiyor, çok ihtiyacınız varsa eğer, derin olmayan yüzeysel olanlardan yaptırabilirsiniz.

Hamilelikte mutlaka dikkat etmeniz gerekli olan bir tehlike malezma denen güneş lekeleri. bunun için doğru bir güneş sütü kullanmakta yarar var.

Peki ben neler mi yaptım? Öncelikle bütün ürünlerime tek tek içeriklerine bakıp ayırdım. Rimellere bile bakmanızı tavsiye ederim. Mesela Clinique markası ne kadar insana güven veren bir isme sahip, ama maskaranın içeriğinde yok yok, bu sıralarda uzak durmak en iyisi.

Kullanacaklarıma (fotolarda da dikkat ederseniz görebilirsiniz) gülümseyen yıldız stickerları yapıştırdım, içeriği kötü olanlara ise yine sevimli ama kuru kafa stikerları yapıştırıp, dolabın ücra bir köşesine kaldırdım.

Şunu da belirtmek isterim ki, eğer sizin full makyaj yapmanızı gerektiren bir işiniz varsa, Young Blood, Jane Irdale veya Bare Minerals gibi markaların makyaj malzemelerini kullanmanızı tavsiye ederim. Benim haftalarca makyaj yapmadığım çok zamanım oldu. Bu yüzden yeni bişey almak istemedim.

Yazı çok uzun olduğu için son olarak kullandığım tüm ürünleri burada gösterip, yazı dizisi şeklinde yazmayı düşünüyorum.


Hepsinin yazısı kısa sürede burada olacak.

Herkese mutlu günler dilerim.

14 yorum:

  1. ah ah hiç birine dikkat etmedim sadece saç boyatmadım o sürede o kadar şimdi daha iyi tabi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun bak şükür hiç bişey yok oğlunda. eminim şimdi olsa, dikkat edersin:)

      Sil
  2. Sticker yapıştırmak çok sevimli bir aktivite olmuş Siri'cim :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafa tamamen gidik olduğu için benim için de hem sevimli hem yararlı oldu 😍

      Sil
  3. hamile değilim ama ileride belki lazım olur diye büyük keyifle okudum yazının devamı gelmeli kesinlikle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 💕Allah istediğin Zaman sana da nasip etsin 🙏🏻 ben çok bakındım, hiç bir yerde doğru düzgün bişeyler göremedim. Yeni gebelere birazcık katkım olsun diye yazayım dedim 😊

      Sil
  4. Çok güzel yazmışsın emeğine sağlık. Zaman zaman gebeyim ve neleri kullanayım diye sorular alıyorum ve cevap veremiyordum. Artık senin yazını referans gösterebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 💕 Gözün kapalı tavsiye edebilirsin. En kısa sürede makyaj malzemeleri ve bakım ürünleri yazısı da gelecek 😊

      Sil
  5. Benim için ileriye dönük şimdiden bilgiler edinmiş oldum :) Çoğu şey hakkında bilgim yoktu

    YanıtlaSil
  6. hamileler için çok faydalı bir yazı olacaktır, çoğu insan yol göstereni olmayınca bu içerik konusuna dikkat etmiyor hamileyken bile. elinize sağlı k=)

    YanıtlaSil
  7. Bu konuda ne kadar dikkat ettiğini biliyorum. Ürün bazında yazı yazarsan biz de öğreniriz içeriklerinde nelere dikkat etmemizi. Merakla bekliyorum yeni yazılarını canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmaya çalışırım tabii ki ^.^ Ama en azından yukarıda bahsettiklerimden uzak durmakta fayda var. Tabii ki BHA-AHA ve salisilik asit gerektiği yerde (güneş ışına maruz kalmadan) kullanılabilinir.

      Ben burada bahsetmedim, zaten dikkat ettiğim bir konu da şampuanlardaki SLS. Bir çeşit tuz olan SLS, daha çok köpürsün diye konuyor ama iyi bir içerik değil, hatta kanserojen içerik olduğu söyleniyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...