17 Haziran 2014 Salı

Eski Foça

Herkese merhaba,

Bugün sizlere haftasonu gezdiğimiz Foça'yı anlatmak istiyorum. Çok büyük bir talihsizlik sonucu bütün çekmiş olduğum fotolar silinince, aynılarını internetten bulmaya çalıştım.

fotoğraf.PNG görüntüleniyorSadece bu fotoyu instagramdan yayınlamışım. Bir tek bunu kurtarabildim.

Foça İzmir'e 45 dakika uzaklıkta, çok sevimli bir sayfiye yerdir. Genelde birçok İzmir'linin yazlık evi buradadır. Çok sakin ve huzurlu bir yer olan Foça'nın denizi her zaman soğuktur. O yüzden biz bu gidişimizde çok yapmak istediğimiz tekne turunu yapamadık.

Foça'nın ismi "fok"lardan gelmektedir.Sanırım şirinliğinin bir sebebi de bu. Antik çağda, denizinde yaşayan foklardan dolayı ismi "Phokaia" imiş ve günümüze Foça olarak gelmiş.

Foçaya gider gitmez, daha önce de kaldığımız Kalyoncu Hotel'e gittik. Burası çok temiz, çok sevimli, deniz temalı bir butik otel.  

FOÇA KALYON OTEL
Odadan pencereye doğru baktığınızda denize atlamayı isteten, merkeze çok yakın, huzurlu ve güzel bir otel. 2 kişilik odaya, 1 gece için 120 TL ödedik. Otelin hemen önünde bir iskele bulunmakta. İsteyen misafirler buradan denize girebilmekte.







Foça'nın çarşısında küçük bir gezinti yaptıktan sonra ara sokakların birindeki "Susam Sokağı Balık Pişiricisi" ne oturduk. Balıkçılığın çok yaygın olarak yapıldığı Foça'da taze ve ucuz balık bulmak çok kolay. Burada Ekmek arası mezgit yedikten sonra, denizin karşısında biralarımızı içerken haftaiçinin yorgunluğunu attık.

 Akşam güneş batarken Foça'nın sahilinde gezinti yaptık. Burada bir çok balık restaurantı ve bar bulunmakta. Minik kayıkların önünden yürürken, bütün sorunlarınızı unutacağınız harika bir sahil yolu. 

Koyun sağ tarafında bulunan, Foça Balık Restaurantı'na oturduk ve yemeğimizi sipariş ettik. Taptaze ve bu mevsimde bile çok çeşitli balıkları, harika mezeleri ile yemek seçiminde gerçekten çok zorlandık. Mezelerin tanesi 7 lira, deniz börülcesi ise 8 liraydı. Meze olarak köz patlıcan ve şakşuka istedik, tabii deniz börülcesi olmazsa olmazımız. Arasıcak olarak da ne zamandır aklımda olan kalamar dolmasını sipariş ettim. Burada sadece kaşar peyniri koyarak yapıyorlarmış. Karışık olmaması daha çok hoşuma gitti ve çok lezzetliydi. Kalamarın ağırlığına göre değişen bir porsiyon ama ortalama bir kalamar 25 lira. Balık olarak da değişiklik olsun diye Turna balığı (baracuda) sipariş verdik. Dilimlenerek, ızgara da pişirilmiş ve gerçekten çok lezzetli olmuştu. Salata ve rakı derken yine çok sipariş verdiğimizi anladık. Ama eminim ki bu benim gibiler için hiç sorun değil. Çünkü akşamın ilerleyen saatlerinde sahildeki bütün kediler sandalyemin yanındaydı :)) Hatta yan masadaki bebek, benim kedileri beslediğimi görünce, o da tabağındakileri kedilere atmaya başladı. Eeee ağaç yaşken eğilir. 

Buraya kadar gelmişken, Nazmi ustaya uğramamak olmazdı. Saat kaç olursa olsun, önünde sürekli kuyruk olan bu harika dondurmacıdan, özellikle sakızlıdan yemenizi tavsiye ederim.

Bu güzel İzmir sahil kasabasını umarım size kendi fotolarım olmadan anlatabilmişimdir. Tek farkettiğim eksisi ise, sokak hayvanları için bir kap bile su göremedim. Umarım bunu da en kısa sürede değiştirirler.

4 yorum:

  1. Geçen yaz biz de foça yi gezmistik, gerçekten çok güzel bir yer
    Balıkları harika

    YanıtlaSil
  2. Ay gezesim geldi :D Kücük cocugunda tabagindakilerini kedilere vermesi cok duygulandirdi beni, gercekten her hareketimizle etrafimizdakileride etkiliyebiliyoruz, özellikle cocuklari, cok güzel olmus :)

    YanıtlaSil
  3. Evet, ben de güzel bir şey yapmış olmanın verdiği gururla oradan kalktım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...