8 Nisan 2015 Çarşamba

Enginar Tarifi

Herkese merhaba

Enginar mevsimi bitmeden bu harika tarifi paylaşmak istiyorum.


Enginar Tarifi


Önce malzemelerimize bakalım: Bu sefer kişi sayısını veremiyorum çünkü büyük enginarlar kılçıklı olabilir endişesiyle küçük enginar aldım.



  • Enginar (hazır ayıklanmış olarak aldım. Yıkayıp, limonla ovup öyle kullanıyorum.)
  • 1 kuru soğan
  • 1-2 taze sarımsak (yoksa 3-4 diş sarımsak)
  • 1 havuç
  • 2 küçük patates
  • 1 kırmızı etli biber
  • 1 kıl biber
  • Üzeri için dereotu
  • 1 küp şeker
Yapışına geçecek olursak:
  • Zeytinyağında soğan, sarımsak, patates, havuç, biber,bezelyeyi önce pişiriyoruz. Ben zamanım kısıtlı olduğu için düdüklü tencerede pişirdim. Tuz ve şekeri de ilave etmeyi unutmuyoruz. Piştikten sonra bir tabağa alıyoruz.


Enginar Tarifi

  • Enginarları yıkayıp, limonla ovup, pişirdiğimiz tencereye koyuyoruz.
  • Çanak kısmı yukarı bakacak şekilde yerleştiriyoruz. İçlerine de pişirdiğimiz harcı koyuyoruz.
  • Çok az su ve 1 limon sıkıp tekrar pişiriyoruz.
  • Yemeğimiz piştikten sonra demlenirken üzerine, dereotu koyup afiyetle yiyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık...Enginarı çok severim :)

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ellerine sağlık :) tarifi aldım ilk fırsatta yapacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Siz de yapınca instagramdan beni etiketlerseniz memnun olurum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...