Enginar mevsimi bitmeden bu harika tarifi paylaşmak istiyorum.
Önce malzemelerimize bakalım: Bu sefer kişi sayısını veremiyorum çünkü büyük enginarlar kılçıklı olabilir endişesiyle küçük enginar aldım.
- Enginar (hazır ayıklanmış olarak aldım. Yıkayıp, limonla ovup öyle kullanıyorum.)
- 1 kuru soğan
- 1-2 taze sarımsak (yoksa 3-4 diş sarımsak)
- 1 havuç
- 2 küçük patates
- 1 kırmızı etli biber
- 1 kıl biber
- Üzeri için dereotu
- 1 küp şeker
Yapışına geçecek olursak:
- Zeytinyağında soğan, sarımsak, patates, havuç, biber,bezelyeyi önce pişiriyoruz. Ben zamanım kısıtlı olduğu için düdüklü tencerede pişirdim. Tuz ve şekeri de ilave etmeyi unutmuyoruz. Piştikten sonra bir tabağa alıyoruz.
- Enginarları yıkayıp, limonla ovup, pişirdiğimiz tencereye koyuyoruz.
- Çanak kısmı yukarı bakacak şekilde yerleştiriyoruz. İçlerine de pişirdiğimiz harcı koyuyoruz.
- Çok az su ve 1 limon sıkıp tekrar pişiriyoruz.
- Yemeğimiz piştikten sonra demlenirken üzerine, dereotu koyup afiyetle yiyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık.
Ellerine sağlık...Enginarı çok severim :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilNefis görünüyor ellerine sağlık :) tarifi aldım ilk fırsatta yapacağım.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Siz de yapınca instagramdan beni etiketlerseniz memnun olurum :)
Sil