23 Temmuz 2015 Perşembe

Dizi- Orange is the New Black

Herkese merhaba


Bu yazımın konuğu, iki haftadır aralıksız seyrettiğim dizi olan Orange is the New Black. Sevgili Aycan'ın şu yazısını okuduktan sonra seyretmeye karar verdim. İyi ki de seyretmişim.


Kısaca konusu şöyle: Piper Chapman 10 sene önce uyuşturucu işine girmiştir, o zaman hem iş yaptığı hem de sevgilisi olan kadının ismini vermesi yüzünden hapse düşmüştür. Piper'ın oraya alışmaya çalışırken, başından geçenleri anlatan bir dram dizisi.


Dizi bir hapishane dizisi ama bütün oyuncuların hayatları eskiye dönüp (flashbackler yapılarak) anlatılarak, renklendirilmiş. Oyuncular gerçekten çok doğallar. bu da çok sevdiğim bir tarafı oldu. aynı şekilde bir Türk dizisi olsa, bütün mahkümların saçları fönlü olur diye düşünüyorum.


Başrol oyuncusu Piper ama yan karakterler de harika. Özellikle Red, Crazy Eyes ve Taystee'yi Piper'dan çok daha başarılı bulduğumu söylemeliyim. Ayrıca dizideki uyuşturucu patronu bir Türk. Hem de ismi Kübra Balık. İlk duyduğumda çok gülmüştüm.


Özellikle 1. sezon olmak üzere ilk 2 sezon çok güzeldi. 3. sezonda biraz sıkıldığımı söylemem gerek. mesela Norma'nın mesihlik olayını o kadar çok uzatmışlar ki, izlerken kabak tadı verdi. Özellikle günümüzde bir çok dizi yayından kaldırılırken, yapımcıların çok daha dikkatli olması gerek diye düşünüyorum. Bu sezonu da "sex sells" mantığıyla atlattılar gibi geldi. Uyarı yapmak istiyorum, çok fazla uygunsuz sahne var.


Sizler bu dizi hakkında neler düşünüyorsunuz? İzlememi tavsiye edeceğiniz diziler var mı?

15 yorum:

  1. ben bu diziyi çok sevemedim seyretmedim seyretmediysen vicious izle tek sezon çekildi ama süper bir komedi dizisiydi..

    YanıtlaSil
  2. İzlemedim, şu sıralar pek dizi izleyemiyorum ama tekrar izlemeye başladığımda bakacağım mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de Marmaris gibi bir cennette olsam, ben de izlemezdim ^^

      Sil
  3. Flashback leri sık olan diziler sevemiyorum nedense. Orphan Black, Tyrant ve Once upon A Time son zamanlardaki favorilerimden, sen de seversin belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. once upon a time ı çok çok sevmiştim. Hatta yazısını okumak istersen http://lifestyleofsiri.blogspot.com.tr/2015/06/dizi-once-upon-time.html diğerleri de aklımda bulunsun. Çok teşekkür ederim

      Sil
  4. ah keşke vaktim olsa da değişik değişik yeni diziler keşfetsem ben de :(

    Nail Art in Wonderland

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iş saatlerin mi çok fazla :/

      Sil
    2. tezle uğraşıyorum :( çok az vaktim kaldı ve ortada doğru düzgün sunulacak bir şey yok henüz :/ evden dışarı adım atamıyorum bu ara :/ bir bitsin, daha da ders çalışmam :D

      Sil
    3. Sonra bu günlerini çok arayacaksın ama :/

      Sil
    4. Hiç sanmıyorum canım ya :/ Sen öğrenciliği özleyeceğimi kastettin sanırım ama yüksek lisans, lisans gibi olmuyor ki :/ öğrenci gibi hissetmiyorum zaten kendimi şuan ^^

      Sil
    5. Öğrenciliği kastetmiştim evet. Gerçi benim yüksek lisansım, lisanstan daha kolay bitmişti :/

      Sil
    6. Ah nerdee :) Ben lisansa başladığım ilk gün yurttaki oda arkadaşlarıma bitmesin okul demiştim ^^ çabucak bitiverdi. ama şu tez de beni bitirdi. çok şanslıymışsın. tezini kolayca bitşren başka kimse duymamıştım :)

      Sil
  5. çok sapıkça ya :( ilk bölümünü izledim midem kalktı. Lezbiyen pornosu mu bu dedirtti bize. tövbe estağfirullah. Hele ilk bölüm biterken bir çığlık atıp gözlerimi kapattım. Görmen lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi çok fazla uygunsuz sahne var, ama nasıl olsa bilgisayardan izliyorsun, ileri sarıp kendine işkence etme bence.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...