9 Eylül 2015 Çarşamba

Orta Avrupa Turu 3. Gün- Prag, Karlovy Vary, Ortaçağ Gecesi

Herkese merhaba

Orta Avrupa Gezimizin 1. ve 2. gününden sonra nihayet Prag'a vardık. Prag'da genç nüfus çok az, bunun için devlet teşvik olsun diye tam 3 yıl doğum parası veriyormuş. Herkesin, sokakta bulunan dilencinin bile sigortası varmış. Dünyada en çok bira tüketen ülkeymiş ve kişi başına günde yarım litre bira düşüyormuş.

Sabah Saint Vitilus Kathedrali ve Cumhurbaşkanlığı'nı gezdik.

 St. Vitilus Katedrali, restorasyonlar dahil, tam 600 yılda tamamlanmış Barok ve Gotik tarzda bir katedral.
 Praglılar bir önceki cumhurbaşkanlarını çok severlermiş. Balkona çıkıp, herkese kendi dilinde "merhaba" dermiş. yeni cumhurbaşkanı hep sarhoşmuş ve halk onu seçtiği için çok pişmanmış.


Şehrin içini gezdikten sonra, Prag'a 2 saat uzaklıktaki masal evleri ve kaplıcaları ile ünlü Karlovy Vary'e geldik.



Hamam

Hikayesi şu şekilde: 4. Charles bir gün ava çıktığında, bir ceylanı vuruyor, suyun diğer tarafında olan ceylanı almaya köpekler gidiyor.Köpekler suya girdiklerinde, acı acı havlamaya başlıyorlar. Askerler köpekleri kurtarmaya gittiklerinde suyun sıcak olduğunu görüyorlar. Kısa zamanda köpeklerin ve askerlerin yaraları iyileşince, kral bu suyun çevresine yerleşim yeri kurulmasını emrediyor. Buraya Charles'ın banyosu deniyor ve o tarihten beri insanlara şifa dağıtıyor.

 Atamız'da doktor tavsiyesiyle bu rüya yere gelmiş ve 3 hafta kadar kalmış. Kızı Ülkü'ye verdiği günlüğünde 2 tane de aşk yaşadığını yazmış.
 Daha sonra Imperial Otel'i görüp burada kalmadığı için pişman olmuş.
 Şehirde farklı derecelerde sular çıkıyor. İnsanlar ellerinde kendinden pipetli porselen bardaklara bu sulardan dolduruyorlar ve yürürken bundan içiyorlar. Sudan tattım, çok kükürtlüydü.

 Birazda şehirdeki evlere bakalım.






Grand Hotel Pupp
Bu harika yerden ayrılmak zor geliyor ve tekrar Prag'a dönüyoruz.

Eskişehir meydanında bulunan Astronomik saat her saat başı yaklaşık 1 dakika süren bir gösteri yapıyor. Önünde turist kalabalığı hiç eksik olmuyor. İçinden havari kuklalar çıkıp, geçit yapıyorlar. 4 tehditi sembolize eden kuklalar ise şu şekilde: Elinde mandolin olan bir Osmanlı Paşası zevki sefayı, iskelet ölümü, elinde ayna olan kibiri ve elinde altın kesesi olan ise aç gözlülüğü betimliyor. bunlardan başka tarih, astronomi, felsefe ve dini sembolize eden kuklalar da var. son olarak horozla kapanış oluyor. Bir kaç kukla tadilattaydı.

Astronomik Saat


Astronomik saat hem saati, hem burçları gösteriyor. 15 yüzyılda Hanus tarafından yapılmış. Praglılar çok sevmişler bu saati ve kimseye tekrar yapmasın diye Hanus'un gözlerini kör etmişler.

Eski Şehir Meydanı



Tyn kilisesi


Charles Köprüsünden, eski şehir meydanına giderken sağ tarafta, yeşil bir otel gözümüze çarpıyor. Clementine Hotel, çevresi en dar otel olarak Guinness Rekorlar Kitabına girmiş.


Dans Eden Bina
 Burası da dünyanın en dar yolu, insanlar sıkışmasın diye buraya da trafik lambası koymuşlar.




Charles Köprüsü girişi



Charles köprüsünden Vlata Nehri ve şehir manzarası
Akşam turla birlikte Ortaçağ gecesine gittik. Ortaçağ dönemini hatırlatan bir restorana götürdüler. Tur bilgisinde uzakta olacağı yazıyordu, şehrin göbeğinde bir yere götürdüler. Normal fiyatı 119TL olan bu uyduruk gece için biz kişi başı 65 euro ödedik. 

Aslında ortam güzeldi, kendinizi o çağlarda çekilen bir film setinde hissediyorsunuz, ama oturulan yerlerin çok rahatsız oluşu, müzik ve gösterilerin arasında çok ara verilmesi bizi çok soğuttu. Bir de açıkçası turda kafa dengi insan yoktu. Biz de erken kalkıp, Prag'ı turlamaya devam ettik.




Patates çorbası çok lezzetliydi



Astronomik saatin gece görüntüsü

Kürtoskalacs buranın ve Maceristan'ın en ünlü tatlısıymış. Ama pek tatlı bişey değil. Tarçınlı, hafif şekerli bir hamur.


Otelimiz hafif şehir dışında olan Golf Oteldi. fotoğrafa dikkatli bakarsanız eğer minicik ve balkonsuz bir oda görürsünüz ki Avrupa'da çok normal. Garip olan ise vantilatör bulunuyor odada, klima yok! Dolayısıyla tavsiye etmem.


 4. Gün kısa bir süre sonra burada olacak.






































4 yorum:

  1. ben de gittiğimde en çok karlovy'i sevmiştim Prag ise maket şehir gibiydi ortaçağ gecesini es geçip kendimiz yeni yerler keşfetmiştik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek gibi değil ki <3 Ortaçağ gecesini ben çok istedim, devletlüm de kırmadı beni. Ama bizim dışımızdakiler çok eğlendi. Bir yığın bekar kız grubu vardı turda. Sizler gibi aile falan olsa kafa dengi biz de eğlenirdik belki.

      Sil
  2. Yine güzel fotolarla beni de gezdirdin Pragda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı en kısa sürede başına diyeyim ^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...