17 Şubat 2016 Çarşamba

Kitap- Memleketi Ben Kurtaracağım, Gülse Birsel

Herkese merhaba

Şubat tatilinde Migroslarda kitaplarda %30 indirim vardı. Gezerken, Gülse Birsel'in kitabı gözüme çarptı, hemen alıp bir çırpıda okudum.

Gülse Birsel'i çok severim. Çok zeki ve yetenekli bir kadın.Yazdığı 2 diziyi de zevkle izledim. Yalan Dünya'ya (bence) yayınlandığı kanal yüzünden biran önce bitirdildi. Özellikle Avrupa Yakasındaki Burhan Altıntop kadar hiç bir karakteri sevmemişimdir! Hala arada açıp açıp izlerim. Gülse Birsel'in yarattığı karakterler tek kelimeyle muhteşem.

Gelelim memleketi ben kurtaracağım kitabına, önce biraz kendinden bahsetmiş,Daha sonra politika yazıları başlıyor. Apolitik bir insansanız bile hiç sıkılmadan okursunuz, emin olun. Güzelce hicvederek olayları anlatıp, neden başkan seçilmesi gerektiğini anlatmış. Eğer Hürriyet Gazetesi alıyorsanız, yazıların bir kısmını oradan da hatırlayacaksınız. Benim fikrime göre de şimdiki halinden çok daha iyi olacağı aşikar.

Kitabın sonlarında da diyetten tutun da yerli antidepresan tavsiyelerine kadar komik bir dille anlatılmış kişisel gelişim yazıları var.

En sonunda da Gazanfer Özcan'la ilgili anılarını okurken, 1-2 damla göz yaşıma hakim olamadım itiraf ediyorum. Bu yazıyı da, aramızdan ayrılalı bugün tam 7 yıl olan gazanfer Özcan'ı saygıyla anarak bitiriyorum.

12 yorum:

  1. çok güzel ve eğlenceli bir kitaptı severek okudum :-))

    YanıtlaSil
  2. Şuanda bu kitabı okuyorum, senin yorumunu ve görsel i görünce hemen açıp okudum yorumunu merak ettim:) kalemine sağlık...bende okuyup blogumda yorumlayacağım...Gulse birsel i çok severim bende:) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek kötü tarafı çok çabuk bitiyor, iyi okumalar :)

      Sil
  3. Gülse Birsel'in kalemine, hayal gücüne hayran biri olarak benimde mutlaka okumak istediğim bir kitap.

    YanıtlaSil
  4. Gazanfer Özcan öleli 7 yıl mı olmuş Allahım yıllar ne çabuk geçiyor :(

    YanıtlaSil
  5. Bu kitabi cok merak ediyorum eglencelinin dozunun yuksek olduguna eminim :)

    YanıtlaSil
  6. Okumak üzere aldım ancak sıra gelmedi henüz :) iyi ki almışım o zaman..

    YanıtlaSil
  7. Ben de Gülse Birsel'i severim ve bu kitabı keyifle okumuştum.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...