16 Haziran 2014 Pazartesi

Yöresel Bir Tat-Çingen pilavı

Merhabalar

Aydınlı olanlarınızın çok iyi bildiği bu tarifi hem sabah kahvaltısında hem de günün her saatinde yiyebilirsiniz. Hazırlanışı çok kolay ve çok besleyici bu salatanın aslında pilavla hiç bir alakası yok. Neden çingen pilavı dendiğini ben de bilemiyorum.

Çingen pilavı bol soğanla çok güzel oluyor, ama sabah kahvaltısında yapacaksanız eğer soğansız yapmanızı tavsiye ederim.

çingen pilavı nasıl yapılır
Çingen pilavı
Gelelim yapılışına
  • 1 tane kuru soğanı, salataya keser gibi, yarım ay biçiminde doğruyoruz.
  • 3 tane sivri biber, 2 tane acı kıl biberi de doğrayıp hepsini, az bir tuzla yoğuruyoruz.
  • 3-4 badem salatalık, 4-5 tarla domatesi kesip ekliyoruz
  • Maydanoz, 1-2 yeşil soğan, nane ve dereotunu da kıyıp içine karıştırıyoruz.
  • Geldik en önemli bölüme, aydın taraflarında "kesik" olarak satılan bir çökelek vardır. Hiç tuzu bulunmaz. Bunu ufalayıp, hepsini karıştırıyoruz. Eğer kesik bulamazsanız, tuzsuz çökelekle de bunu yapabilirsiniz.
  • Yağını ve limonunu (ben nar ekşisi tercih ettim) koyup afiyetle yiyoruz.
  • Denemedim ama üzerine ceviz de yakışır diye düşünüyorum. Eğer seviyorsanız biraz koyabilirsiniz.
Çok pratik, doyurucu ve sağlıklı olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.


2 yorum:

  1. off bayıldım ben salata ile doyan salatasız yemeği yemek saymayan birisiyim denicem
    afiyet olsun ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...