4 Kasım 2014 Salı

Hünkar beğendi tarifi ve ismi nereden geliyor sorunsalı :)

Herkese merhaba

Bugün sizlere Hünkar Beğendi tarifimi paylaşmak istiyorum.

Önce biraz dedikodu yapalım :) Bu kadar gösterişli isimli ve görünümlü yemeğin adı nereden geliyor diye merak ettim, araştırdım. Bununla ilgili 2 tane söylenti varmış. Biri 4. Murat'ın baş aşçısı yeni yemek denemeyi seviyormuş. Bunu da yapıp, sunmuş ve hünkar beğenmiş. İkincisi ise Sultan Abdülaziz'in ziyaretine 3. Napolyon ve eşi Eugenie gelmişler. Bu yemek onlar için pişirilmiş, Eugenie'de bu yemeği çok beğenmiş. Dedikodusu da şurada, Abdülaziz ve Eugenie'nin ilişkisi varmış deniyor.

Şimdi gelelim tarife:

Tas Kebabı'nın Yapılışı:


  • 500 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • Sivri biber ve kırmızı etli biber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası karışımı
  • Tuz, karabiber, pul biber ve istenilen baharatlar
*Yağda soğan ve biberleri kavuruyoruz, domates ve salçasını ekliyoruz. Etleri de ekleyip baharatını koyup güzelce pişiriyoruz.

Beğendi'nin Yapılışı:

  • 4-5 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz ve istenirse muskat
*Patlıcanları közlüyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
*Diğer tarafta yağı eritip, unu ekleyip kavuruyoruz. Rengi değişirken, sütü ekliyoruz biraz kıvamlanıncaya kadar pişiriyorz.
*Tenceremize patlıcanları ve kaşarı ekleyip blenderdan geçiriyoruz.

Sunumu da şu şekilde:
hünkar beğendi tarifi
Hünkar Beğendi

Beğendisini koyup, üstüne istediğimiz kadar eti koyup servis yapıyoruz.

Yapanlara afiyet olsun.


8 yorum:

  1. tarihci olarak girisini cok begendim ve yemek tarifide harika, mutlaka deniyecegim ;)

    YanıtlaSil
  2. Pek bir entrikalı isim geçmişi varmış. :) Gel bunu masumlaştırıp hamarat_ablabeğendi yapalım. ;) Eline diline sağlık İzmir pisim...

    YanıtlaSil
  3. yok böyle bir lezzet gerçekten..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...