2 Ocak 2015 Cuma

2014 Yılında Almasaydım Dediğim Ürünler ve kendime 2015 için bir öğüt

Herkese merhaba

Sevgili Moda Masalları'nın şu yazısında yazdığı 2014 yılında boşuna alınan ürünleri okuyunca ben de yazmak istedim. Hep iyilerden bahsetmek olmaz. bakalım ne gereksiz veya kötü ürünleri almışım. Hatırlatmak isterim ki bunların arasında biten ürünlerim yok. bazılarının yazısı mevcut, ama bazılarının da yazısı kısa zamanda gelecek.


Temizleyici ve Bakım Ürünleri Grubu

  •  Yves Rocher soyulan maske
  • Marilou Bio Peeling
  • Body Care krem: Kokusunu çok seviyordum, sıvı sabunlarını deli gibi kullanmama rağmen anlık yumuşaklık veren bir krem. Bu marka sanırım Gratislerden gitti. bunun hakkında bilgili olan var mı?
  • Dirty Works Detox Mask
  • John Frieda Saç Kremi
  • Burts Bees: Tadını ve kokusunu sevemedim. seveni çok biliyorum.

Makyaj Grubu


  •  Apocalips Luna: Hiç yakışmadı rengi. Yeni çıktığı zamanki furyadan etkilenerek almıştım.
  • Rimmel 600 ruj: Moisture Renew serisinden indirimde ne bulduysam almışım.
  • The Balm renkli nemlendirici
  • Bourjois: Bu marka ülkemizden gidiyor diye 2şer 3er ürünlerini almıştım. (Özellikle kapatıcı ve fondöten) daha güzel ve ince yapılı ürünler kullanmak istiyorum. Açıkçası biraz sıkıldım. Yine de çok güzeller. Chanel'le aynı fabrikada yapıldıklarını düşünüp kullanmaya devam.
  • Avon Glow
  • Yves rocher vitaminli yüz spreyi
  • Innova pudra-Pearly sun Powder): Severek almıştım ama kullanabileceğim yer yok maalesef.


  •  The Balm Meet Matte Nude (yazısı için tık)
  • Make Up Factory: Çok severek almıştım ama bir türlü sıra gelmiyor.
  • Sephora Smoky Black No:1
  • Maybelline color tatto: Sanki hepsi bende olmalıymış gibi hiç kullanmadığım bir renk olan pembeyi bile almışım
  • Clinique far paleti: Aslında bu setten çıkmıştı. Ama aşırı gereksiz ve kullanışsız renkler var.


  •  The Balm Schwing. Marifetliyseniz çok güzel. Yazısı için tık.
  • Real Techniques Stippling Brush. yazısı için tık.
  • Rimmel Kate rujlar: İndirimde standda ne gördüysem almışım sanırım. Hepsi birbirinin aynısı.
  • Flormar ruj: Birinde görmüştüm, rengi çok hoşuma gitti. Ama bana yakışmadı. Renge kanmayın, deneyin kızlar!


  • Mac Kapatıcı Paleti. Çok severek aldım. Ama profesyonelce makyaj yapanların daha çok işine yarayacağını düşünüyorum. Mesela benim rengim NC20. Zaten en çok onu kullanmışım. Keşke tek satılanlardan alsaydım.
Kendime 2015 için öğüt: Siri sen artık bir bloggersın ve insanları yanlış yönlendirme. Bir hevesle herşeyi eve taşıma. Az ama öz ürünün olsun. Kendini çok sıkarsan, sonrası fena olur. O yüzden çok istediğin şeyleri al, ihtiyacın olmasa bile. Sadece bir kere daha düşün! Angelina Jolie gibi dudakların yok, bu kadar ruj da neyin nesi??? Uzun zamandır kullanmadığın ürünleri birilerine ver. Zamanı geçmeden değerlensinler. İlla indirim furyasında para harcamak istiyorsan, barınaklar için mama al. Bu arada bilmeyenleriniz vardır, ben mahallemdeki kedileri zaten besliyorum. Bir çok kediye kuru mama, uygunsa artan yemek, su veriyorum.

Sizin de boşu boşuna aldığınız ürünleriniz var mı?

21 yorum:

  1. Olmazmi canim, maalesef :D Bir hesaplamaya kalktim, belli bir rakamdan sonra biraktim moralim bozuldu artik :/ Ama ben durdurmuyorum, birseyi begenmedigimde hemen geri satiyorum yada hediye veriyorum. Örnegin Mac Melba ve Mac Coffee göz kalemi ilk aklima gelenler, alip da bana hic yakismayan ürünler :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem uymayanlar var hem de sırası gelmeyenler var :( Çok moral bozucu. senden de böyle bir post bekliyorum yapmak istersen.

      Sil
  2. Bazı zamanlar yanlış tercihlerde bulunabiliyoruz. Sağlık olsun.. Kullanmayı düşünmediklerini satabilirsin aslında ve burjouis i denemek isterim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satmayı hiç düşünmedim. Aklımda olsun :)

      Sil
  3. Ahh ben bu yazıyı yazsam sayfalar dolar :(( ama buradaki bazı ürünleri ben severek kullanıyorum mesela apacalipse luna mesela burts bees mesela yves rocher, herkes her şeyi beğenecek bana uyan ona da uyacak diye bir şey yok zaten deneriz buluruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben zaten sizin evin oraya kozmetikçi açıp köşe olucam :))

      Sil
  4. Çok haklısınız, ne güzel bir öğüt yazısı olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ve faydalı olmuş,eline sağlık!:)

    YanıtlaSil
  6. öğüdünüze bayıldm. sözünüzü tutun ama :) ben de Apocalips Lunayı almıştım ve kalıcılığını hiç beğenmedim. evden çıkıp işe gidene kadar buharlaşıyor resmen.

    ben tek bir ürüne çok fazla para (ben biraz pinti bir insanım, o yüzden az alıyorum) verdiğimden çokça makyaj ürünü alamıyorum. sadece bir tane fondötenim, bir kapatıcım, 3 tane far setim ve sadece kullandığım maskaram, üç göz kalemim ve 3-4 tane rujum var. en azından buradan tasarruf edebiliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana rengi hiç uymadı :( yapısını da sevmedim aslında. Sizinki pintilik değil bence. Olması gereken. Geçenlerde bir baktım 20-25 tane lip glossum var. Ve ben lip gloss kullanmayı sevmiyorum! bu tüketim çılgınlığından kurtulmak istiyorum. Bakalım yapabilirsem...

      Sil
  7. canim boyle bir yazi yazmak gercekten guzel bir fikir olmus. bence neden sevmedigini de yazsan daha da iyi olurmus. mesela yuz spreyini audreycigim cok sevdigi icin merak edip duruyorum. yaza dogru da almayi dusunuyorum ama zit fikirleri alip degerlendirmek daha iyi olabilir ;)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazıcam en kısa zamanda belirttim zaten. Şöyle kısa söyliyim: evet ferahlatıyor ama nemlendirmesi falan yok. Kokusu idare eder. Biraz sanki yapış yapış yaptığı için sevmiyorum ben :(

      Sil
  8. Barınak için mama kısmını ayakta alkışlıyorum!

    YanıtlaSil
  9. Burt bees'in digerlerine bayiliyrm ama o cesidini ben de sevmemistim. Bir de clinique palet var ortak gereksiz urunumuz :)

    YanıtlaSil
  10. Bu Burts Bees bir ben mı sevmedim diye düşünmüştüm. Meet Mate Nude uzun zamandır istediğim palet. Neden sevemedin?
    O Color Tattoo ile ilgili anlatımın benim için de geçerli, ne akla hizmet...
    The Balm Shelter neden bu listeye ekledin? Sevemedin mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıları gelecek, ama şöyle söyleyeyim:
      *Meet Matte Nude çok gereksiz renkler var onun yerine açık renk yapsalardı bej gibi daha iyi olurdu. Diğerlerinin zaten çok benzerleri bende mevcut.
      *The Balm shelterı bana koyu renk vermişler ayrıca yapısı da balçık gibi geldi bana. BB kremler daha güzel genel olarak.

      Sil
    2. Teşekküerle, canım. Ellerine sağlık!

      Sil
  11. innova pearly sun elinizde mi hala ve bana satabilir misiniz

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...