26 Ocak 2015 Pazartesi

Fırında Kıymalı Kayık Kabak

Merhabalar




Bugün size çok çok lezzetli bir yemeğin tarifini vereceğim. İsmi tam olarak bu olmayabilir, ben de uydurmuş olabilirim tam emin değilim :)
fırında kıymalı kabak tarifi


Önce iç malzemelerimize bakalım:
  • 300gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 domates
  • 2 baş sarımsak
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, istenirse kimyon, kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates, biber salçası
Beşamel Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
İç malzemelerin hepsini kavuruyoruz. İç harcımız pişerken kabakları ortadan ikiye bölüp (kayık şeklinde) içlerini çıkarıyoruz. Tuzlu suda en fazla 5 dakika kadar haşlıyoruz.




Bir yandan da beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağını bir tencerede eritip, Unu ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra, sütü yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz ve pişiriyoruz.




Kabakları bir tepsiye alıp, içlerine hazırladığımız harçları dolduruyoruz. Üstüne beşamel sos koyup, en üstüne de rendelediğimiz kaşarları koyuyoruz. 1 tatlı kaşığı salçayı biraz suda eritip üzerine döküyoruz. 180-200 derecelik fırınca kaşarların üstü kızarana kadar pişiriyoruz.






Yapan herkesin ellerine sağlık. başka bir yazıda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...