18 Ocak 2015 Pazar

Shiseido Benefiance Tonik (WrinkleResist24 Balancing Softener)

Herkese merhaba

Aynı serinin krem temizleyicisiyle inanılmaz aşk yaşadığımı şu yazımda anlatmıştım. bu yazımın konuğu da Benefiance serisinin toniği.


Shiseido Benefiance Tonik- WrinkleResist24 Balancing Softener
Shiseido Benefiance Tonik (WrinkleResist24 Balancing Softener)



Olgun ciltlere özel bir seri olduğu için hem yaşlanma karşıtı hem de cildi yumuşatıp canlandıran bir tonik. Hatta göz için bile kullanabileceğini duymuştum.

Eskiden beri takipçim olanlar Seboreik Dermatit hastalığından müzdarip olduğumu bilirler. Özellikle şu alış verişimde bahsettiğim Konjac sünger kullanmaya başladıktan sonra çok düzelmişti cildim.

Bu set ile gelen ürünlerin hepsini bir arada kullanmaya başladıktan sonra, tekrar cildimde aşırı kızarıklıklar ve soyulmalar olmaya başladı. 10 gün kadar toniği kullanmayı bıraktım ve tekrar düzeldi. Daha sonra içindekiler kısmını okuyunca Sd Alcohol 40-B (Alcohol Denat.) olduğunu gördüm. Sorduğum güzellik uzmanlarının hepsi hayır, üründe kesinlikle alkol yok demelerine rağmen, içerik kısmında tam 2. sırada bu yazıyordu.

Belki başka bir şeydendir dedim ve tekrar 1 hafta kadar ürünü kullandım ve yine beklediğim son oldu. Maalesef bu ürünü kullanmayı bıraktım.

Ykm, Boyner gibi yerlerin Shiseido güzellik uzmanlarının bunu bilmemesi, benim alkol var bakın diye göstermem, sonra çevirip ama dezenfekte için o kadar alkol gerekli gibi abuk subuk savunmaları gerçekten komik oldu. Bu kadar sevdiğim ve güvendiğim bir markanın güzellik uzmanlarının bilgisizliği, birazda olsa markaya karşı olan güvenimi sarstı.

Eğer siz alkol içeren tonikleri seviyorsanız alabilirsiniz, ama hassaslığınız varsa uzak durun derim.

Başka bir yazıda görüşmek üzere.


7 yorum:

  1. 30 kusur yaşında biri olarak oldukça ilgimi çekti bu ürün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında 40 lı yaşlara öneriliyor, setin içinde gelmeseydi almayı düşünmezdim. Ama şimdide çok beğendim <3

      Sil
    2. Ama tabii ki kullanamıyorum, kardeşime verdim.

      Sil
  2. Seboraik dermatit sorunu bende de var. Satış elemanları da ne yazık ki bu konuda çok bilgisizler. Saç derimde yaşadığım dermatit için eczanenin güzellik uzmanı bana önerdiği şampuanın içeriğinden bile bihaberdi. Dermatiti tetikleyen herşey ( sls , peg vs ) mevcutken sizin de başınıza geldiği gibi, söyleyince yok o bu sebepten yok bu sebepten diye savunmaları daha da bir komik oluyor ama haberleri yok :))
    Size de çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o yüzden biz bilinçli olup, gaza gelmeden alış verişlerimizi yapmalıyız

      Sil
  3. Hassas bir cildim var ve alkol içeren ürünler tahrişe, kızarıklığa neden oluyor. Boyner 'de Clarins ürünlerine baktığım bir gün Biotherm markasının ürünlerinde indirim var diyen iki güzellik uzmanı(!) uzun süre tanıtım yaptılar. Ben ürünlerin içeriklerine bakarken tonikte alkol olduğunu gördüm ve yerine bıraktım. İki bayan aynı şekilde dezenfekte için gerekli, aslında hassasiyete neden olan zararlı şeyleri alkol temizler gibi saçma sapan konuştular. Almadan çıktım ama duruma çok sinirlendim. Güzellik danışmanlarını neye göre seçiyor bu markalar anlayamıyorum. Geçmiş olsun çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun. Kremlerimize, herşeyimize çok dikkat etmeliyiz. Bir de pul pul olunca cildniz kuru, nemsiz demiyorlar mı :))) vah vaaaah diyorum içimden

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...