29 Haziran 2015 Pazartesi

5 adımda düzgün bacaklara sahip olabilirsiniz

 
Dar paça ve slim pantolonların en moda olduğu dönemdeyiz. Rengârenk slim pantolonlar için düzgün bacaklar şart. Günde sadece 5 egzersizle daha düzgün bacaklara sahip olabilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan ise bir adet sandalye.
Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, sadece 5 egzersizle düzgün bacaklara sahip olmanın basit yöntemini fotoğraflar eşliğinde anlattı.
İşte egzersizler:
BİRİNCİ EGZERSİZ: Sağ ayağımız üzerinde olacak şekilde sandalye yanında duruyoruz. Daha sonra bir hamlede sandalye üzerine çıkıp sol dizimizi karnımıza kadar çekiyoruz. Sonra yavaşça aşağıya iniyoruz. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.







İKİNCİ EGZERSİZ: Avuç içlerimiz yerde, ayaklarımız ise sandalye üzerinde şınav pozisyonu alıyoruz.  Sağ dizimizi karnımıza kadar çekiyoruz daha sonra uzatıyoruz ve dümdüz geriye doğru kaldırıyoruz. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.






ÜÇÜNCÜ EGZERSİZ: Sırtüstü pozisyonda kollarımız gövde yanında iken ayaklarımızı sandalye üzerine koyuyoruz. Daha sonra kalçamızı vücudumuz düz bir çizgi halini alıncaya kadar yukarıya kaldırıyoruz. Bir nevi köprü kuruyoruz. 5’e kadar sayıyoruz, yavaşça bırakıyoruz.


DÖRDÜNCÜ EGZERSİZ: Sırtüstü pozisyonda ayaklarımızı sandalye üzerine koyuyoruz. Kalçamızı yukarı kaldırarak köprü pozisyonunu alıyoruz. Daha sonra bir bacağımızı dümdüz yukarı doğru kaldırıyoruz. 5’e kadar sayıyoruz. Yavaşça sandalyenin üzerine bırakıyoruz. Kalçanızın aşağıya düşmemesine dikkat edin. Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.


BEŞİNCİ EGZERSİZ: Sandalyeye arkamızı dönüyoruz. Sağ bacağımız önde düz bir şekilde iken sol ayağımızı arkaya sandalyenin üzerine koyuyoruz. Daha sonra sağ dizimizi bükerek öne doğru esniyoruz. Ancak sol ayağımızın sandalye üzerinde kalmasına dikkat ediyoruz.  Aynı hareketi diğer taraf içinde tekrarlıyoruz.
Hareketleri günde 3 set halinde 30 tekrar yapabilirsiniz. Egzersizler sırasında nefesinizi tutmamaya özen gösterin. Yorulduğunuzda mutlaka birkaç saniye ara verin.  

*Basın bültenidir

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...