28 Ekim 2015 Çarşamba

Yer Tavsiyesi: Aralık Sonu Ocak Başı

Herkese merhaba

Yeni evlendiğimiz sene, eşimle gezerken şurada bir oturalım dediğimiz ve o tarihten sonra neredeyse her dışarı yemeğe çıktığımızda gittiğimiz mekanımız bu yazımın konuğu. Onu bu kadar harika yapan ayrıntı ise zamanında, Bostanlı'da her yerde rakı-balık yapılırken, orada ocakbaşı-rakı yapılabilmesiydi. Aralık Sonu Ocak Başı, kumrucu Ömür'ün sokağında 2 tane karşılıklı mekan.

 Zeytinyağlı mezelerinin fiyatı 7TL, Atom ise 10 TL
Mezelerin hepsi çok lezzetli, bence en güzeli köpoğlu mancası, tekmili de oldukça başarılı.


Değişik bir sistemleri var, tek bir porsiyon istediğiniz etten yiyeceğiniz gibi karışık olarak da söyleyebiliyorsunuz. Mesela pirzola, adana ve şiş istediniz,, hepsinden azar azar sırayla getiriyorlar. Başka bir değişle, diğer misafirlerle porsiyonu bölüşüyorsunuz.

Rakı, sadece yeni rakı var ve karafta geliyor, yani fazla gelirse sonra da içerim mantığı malesef yok.


Koyun eti yemediğim için ilk gittiğimde terbiyeli dana şiş söylemiştim. Tek kelimeyle mükemmel bir tadı var. Çevremdekileri de alıştırdım, hatta kardeşim Akhisar'dan şiş yemek için geliyor. Yazarken bile ağzım sulandı :)

Etlerin porsiyonu 25TL, bir porsiyon dana şişte 8 tane et var. Bir kişi için yeterli geliyor ama karnınız çok açsa yetmeyecektir.


Genelde çay, kahve, isterseniz meyve ikramı da yapıyorlar.

İster şıkır şıkır, isterseniz de eşofmanla gidin, kendinizi rahat hissedebileceğiniz bir yer. Biz pek rezervasyon yaptırmıyoruz, hatta bu yüzden bir kaç defa oturamadık ama kesin gitmek istediğiniz zaman rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

Bu sene Alaçatı'da da açılmış. eminim bu kadar sıcak bir yer değildir ama kalite bakımından aynıdır. Eğer yolunuz düşerse mutlaka gidin. Özellikle terbiyeli dana şiş yemeyi unutmayın. sonra bana teşekkür edersiniz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.

4 yorum:

  1. yaaa mekanı dışardan çok gördüm gidip gelirken merak ediyodum iyi denk geldi en kısa zamanda gidip deneyeceğim ben de eşimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana ^.^ Çok beğeneceğinize eminim

      Sil
  2. Böyle sofraların en sevdiğim yanı "Ortaya karışık" söylemek ve paylaşmak :) Bazen eş-dost ile akşam buluşmalarında yemek yemeye değil rakı-meze eşliğinde balık paylaşmaya gidiyoruz :) Mekan güzelmiş. Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...