14 Ekim 2015 Çarşamba

Sultan Kebabı

Herkese merhaba

Bugün tarifini Arda'nın mutfağından öğrendiğim çok çok güzel bir yemek tarifi paylaşmak istiyorum sizlere. Bu sefer yapması kolay diyemeyeceğim bir yemek. En iyisi misafire veya hafta sonunda yapmanızı öneririm.


Sultan Kebabı
Sultan Kebabı



Öncelikle malzemelere bakalım:


  • 300 gram kuşbaşı
  • 1 avuç bezelye
  • 1 havuç (küp küp doğranacak)
  • 1 patates (küp küp doğranacak)
  • 2 yufka
  • 1 kabak (küp küp doğranacak, çekirdeklerini koymadan)
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz,karabiber
  • 100gram rende kaşar

Beşamel Sos Malzemeleri:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 200ml süt
  • Tuz
  • Varsa muskat rendesi

Yapılışına geçecek olursak:


  • Etleri haşlıyoruz (benim Fissler düdüklü tencerem var ve 12 dakikada çok kolay haşlanıyor. Siz nasıl isterseniz yapabilirsiniz. eğer normal tencerede yapacaksanız yaklaşık 1 saat haşlamak gerekiyor)
  • Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Soğan ve haşlanmış etleri de ekleyip, rengi dönene kadar pişiriyoruz.
  • Sırasıyla (birer dakika ara ile) küp küp doğradığımız patates, havuç, bezelye, kabak ve sarımsağı ekliyoruz. 
  • Salçalı su hazırlayıp koyuyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Beşamel Sosu Hazırlıyoruz: Tereyağını eritip, un ekliyoruz ve kavuruyoruz. rengi değişmeye başlayınca sütü yavaşça ekleyip karıştırıyoruz. tuz ve varsa muskat rendesi ekliyoruz.
  • Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Genişçe bir kaseye, 2 parça yufkayı fotograftaki gibi koyuyoruz.
    Sultan Kebabı
    Sultan Kebabı


  • Pişirdiğimiz harcımızı koyup, yufkaları katlıyoruz.
    Sultan Kebabı
    Sultan Kebabı


    Sultan Kebabı
    Sultan Kebabı

  • Fırın tepsisini biraz yağlıyoruz ve kaseyi ters çevirerek, yufkamızı tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine hazırladığımız beşamel sosyunu koyup, kaşar rendesini de ekliyoruz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık!

12 yorum:

  1. eline sağlık nefis görünüyor :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyleydi valla :) Çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor ve resimli anlatım harika =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İşinize yararsa ne mutlu bana ^.^

      Sil
  3. Eline sağlık canım, teferruatlı bir yemek. Eskiden ben de yapardım ama artık uğraşmak istemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek kolay değil evet ama tadına bakınca unuttum yorgunluğumu ^.^

      Sil
  4. Ooh ellerine sağlık sevgili Siri, çok güzel görünüyor, en kısa zamanda denemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum :) Eğer benim tarifimle yaparsanız fotoğrafını paylaşın benimle <3

      Sil
  5. Afiyer şifalar olsun eli lezzetli pisim...

    YanıtlaSil
  6. Bu yemeği standart menüsünün yanında günün yemekleri seçeneği bulunan Eskişehir Birsen'de günün yemeği olarak Sultan Reşat Köftesi adı altında sipariş edip çok sevmiştim ve bir daha denk gelememiştim. Orada denediğim tarife çok yakın bir tarif, evde mutlaka deneyeceğim, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikir verebildiysem ne mutlu bana <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...