6 Ocak 2016 Çarşamba

Cüce Kabap (joojeh kabab) ~Actifry Atıştırmalık Sepeti ile

Herkese merhaba

Dün size çok lezzetli bir garnitür olan Kaşarlı Mantar'ı Actifry Atıştırmalık Sepetiyle nasıl yaptığımı şu yazımda anlatmıştım. Ana yemekleri çok lezzetli yapan Actifry'ın, Atıştırmalık Sepetiyle de çok lezzetli ana yemek yapabileceğini düşündüm ve İran'ın çok meşhur bir yemeği olan Cüce Kebabı yaptım.






Öncelikle malzeme listemize bakalım: (Tarif 2 kişiliktir)


  • 3 Parça tavuk göğsü (küp şeklinde doğranmış)
  • 1 Bardak yoğurt
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 Soğan rendesi (suyunu sıkıp koyacağız)
  • 1 çay kaşığı safran (biraz sıcak suda bekletiyoruz)
  • Tuz, karabiber




  •  Bütün malzemelerimizi bir kaba koyup karıştırıyoruz. Buzdolabında en az 2 saat olacak şekilde bekletiyoruz. Ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel olur.





  • Pişireceğimiz zaman Actifry Atıştırmalık Sepetine tavuklarımızı koyuyoruz.



  • Actifry'ı 15 dakikaya ayarlıyoruz



Tam 15 dakikada, çok lezzetli ve pratik yemeğimiz hazır. Bu kebabı fırında yaptığım zaman kuru, grill tavada yaptığım zaman da görüntüsünün gerçeğiyle pek alakası olmuyordu. Ama Actifry Atıştırmalık Sepetle hem tavuklarım kurumadı, hem de şekilleri bozulmadan çok lezzetli bir şekilde pişti.

Yanında pilav ve güzel bir marul salatasıyla servis edebilirsiniz.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.

6 yorum:

  1. Hiç duymadım bu yemeği, bu ara protein lazımken denemeli bunu, ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç bilmiyordum. Eşim İran'da 2 sene yaşamış. Viyana'da bir şenlikte İran yemekleri yapan bir yer bulunca çok sevindi ve bu cüce kebabı yedi, ben de tadına bakıp çok sevdim. İnternetten araştırıp tarifini o şekilde buldum

      Sil
  2. ellerinize sağlık, pratik ve lezzetli bir yemeğe benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marinasyonunu yaptıktan sonra, çok pratik. Çok teşekkür ederim.

      Sil
  3. bu aktifry'ı ben de mi alsam acaba :-)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...