12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kitap- Yol, Metin Hara

Herkese merhaba


Kimi kitaplar vardır, okuduktan sonra kitaplığa koyamazsınız, başucu kitabı olarak yerini alır. Metin Hara'nın Yol kitabı da bir başucu kitabı.
metin hara- yol
metin hara- yol


Bir kişisel gelişim kitabı Yol, ama emek vermeniz gereken bir kişisel gelişim kitabı. Şöyle ki kitapta bahsedilen bazı egzersizleri her gün yapmak gerekiyor. Açıkça söylemek gerekirse ben de yapamıyorum Ama zor anlarımda bir kurtarıcı oluyor. Ne mi yapıyorum?
Sufi nefesi...


Kitaptaki bütün tekniklerinden bahsedemeyeceğim için, ilk adım olan Sufi nefesini sizlere anlatmak istiyorum. bunu her an, her şekilde yapabilirsiniz. Nefes alırken içinizden 4'e kadar, verirken ise 8'e kadar sayıyorsunuz. Hepsi bu!


Çok paniklediğim, rahatsız olduğum, kızgın öfkeli olduğumda, moralimin bozuk olduğu, uyuyamadığım zamanlarda hep bu Sufi Nefesini alıyorum ve gerçekten işe yarıyor!


Kitapta anlatılanlar aslında "iyi niyet, iyi akıbet" mantığına dayanıyor. Benim çok işime yarayan bir düşünce olduğu için, sizlere de faydası olur umuduyla paylaşmak istedim.


Başka bir yazıda görüşmek üzere. Hoşça kalın.

5 yorum:

  1. bu yıl okuyacaklarım arasında yazınızdan anladıgım kadarıyla okumak lazım tesekkürler ;) ayrıca sufi nefesi diksiyon dersinde de yapıyoruz cok etkili fayda getiren cinsten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zor Zaman'larımda mutlaka yapıyorum ve çok faydasını gördüm

      Sil
    2. kesinlikle görürsünüz birde diyaframdan nefes alma olayını çözerseniz konusmanızda bile etki bırakıyor ;)

      Sil
    3. Onu hiç bilmiyorum :/ Ama diksiyon dersi alan tanıdıklarım gerçekten çok etkili konuşuyorlar

      Sil
    4. ben alıyorum cok faydasını gördüm tavsiye ederim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...