8 Ocak 2016 Cuma

Kitap- Kocan Kadar Konuş Diriliş

Herkese merhaba


Çoktandır okuduğum kitapları yorumlamadığımı fark ettim. Her ne kadar iyi bir okuyucu olamasam da, her gece yatarken 1-2 satır okumaya çalışıyorum.


Bu yazımın konuğu en son okuduğum kitap olan Şebnem Burcuoğlu' nun çok ses getiren kitabı "Kocan Kadar Konuş" un devamı olan Kocan Kadar Konuş Diriliş. İlk kitap yorumlarım için tık. İlkini 1-2 günde okuyup, filmde çok iyi zaman geçirdiğim için, bu kitabı görür görmez alıp, başladım. Ama aynı keyfi maalesef ki bu kitap bana vermedi. Hatta okurken karakterleri(filmdeki olanları) yerine koyup okudum ama yine de sıkıldım.


Konusu Efsun ile Sinan asansörde bir kaza geçiriyorlar, bunun üzerine hastanede aileler tanışıyor. Ortaya Sinan'ın babaannesi çıkıyor. Efsun ve ailesi babaanneye karşı bir savaş veriyor.


1. kitap çok sattığı için, sadece para kazanmak için zoraki yazılmış bir his uyandırdı bende.


Aranızda 1. veya 2 kitabı okuyan var mı? Sizin yorumlarınız neler?

14 yorum:

  1. İlk kitabı okudum ve hiç beğenmedim, elimde bedava bilet vardı o şekilde filmi izledim ve filmde çok eğlendim,oyuncuların performansını sevdim.
    İkinci kitabı instagramda kazandım ama yine beğenmedim ;// okurken oyuncular gözümün önündeydi o şekilde keyif aldım sadece. Yazar, çok kasmış kendini ve ticari amaç çok bariz ortada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyi Düşünen çok kişi var demekki...

      Sil
  2. ay yaşasın benim gibi düşünen biri çıktı, hiç sevemedim ikinci kitabı, büyüsü bozulmuş gbi geldi, aceleye gelmiş gibi, Efsun ve Sİnan aşkı inandırıcı gelmedi. Nasıl hemen evlendiler, kitapta çok az diyolagları var 14 sene evvel tanışmışlar da tanıyorlarmış falan filan , benim lise aşkımı ben facebookda gördüm tanıyamadım bunlar bunca seneye 6 ayda evleniverdiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes aynı şeyi düşünmüş sanırım. Ben daha beğenen duymadım.

      Sil
  3. Henüz okuyamadım ama artık merak etmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentimi karşılamadı. İlkinin o güzelliğinden eser yoktu

      Sil
  4. ilk kitabı çok eğlencceliydi şahsen kahkahalar atarak okudum.filmide eğlenceliydi güzel vakit geçirdim.Amma velakin ikinci kitap çok zorlamaydı.Yok artık dedim çoğu satırı okurken.cıkkkk bu olmamış.

    YanıtlaSil
  5. Beyoğlu'nun en güzel abisi adlı kitabı okudum ve tavsiye ederim :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Şu an onu okuyorum :)

      Sil
  6. Yaz tatilnde ki çerezimdi bu kitaplar.Aslına bakarsanız bana da aynı hissi verdi.Kendimce sebebini şöyle yorumladım,bu tarz kitalara alışık değiliz sanırım,filmleri uygun karekterler bulunca (ki zaten bu film karakterleri cuuukkk oturmus) daha da bir keyif veriyor.Aynı olay Grinin elli tonunda da başıma geldi.Bazı kitapların konuları direk filmlik,kitaba dökülmeden direk seneryolansın bence ;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 1. Kitap iyi bir traj yakaladı diye zorla yazılmış düşüncesinden kurtulamıyorum :/

      Sil
    2. katılıyorum ama dedigim gibi bazı kitaplar direk film olarak yapılmalı

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...