24 Mart 2015 Salı

Karnabahar Yemeyenler için Fırında Karnabahar


fırında karnabahar tarifi
Herkese merhaba
Yıllardır karnabahar olarak bildiğim yemeğin aslında karnabahar olduğunu öğrendiğim gibi yeni bir tarif de keşfettim.
Bu lezzetli ve çok besleyici yemeği, karnabahar sevmeyen, yediremediğiniz eşinize, çocuğunuza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Şu güzelliğe kimse hayır diyemez.






İlk önce malzeme listemize bakalım:

  • 1 karnabahar
  • 3-4 taze soğan
  • yarım demet maydanoz, dereotu, nane
  • 2 havuç
  • baharat
  • üzeri için kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 2 kaşık un
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • istenirse 200gr beyaz peynir
  • istenirse 1 tane pırasa

fırında karnabahar tarifi



Gelelim yapılışına:
  • Karnabaharları az bir suda haşlıyoruz. (Eğer pırasa da koyacaksanız onu da haşlıyoruz.)
  • Havuçları rendeliyoruz
  • Haşlanmış karnabahrımıza (ve pırasamıza), havuç, soğan, yeşilliklerimizi, peynirimizi, baharatları ekleyip, yumurta, yağ ve unu koyup karıştırıyoruz.
  • Fırın tepsisine koyup, 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 15 dakika sonra kaşar peynirini koyup, eriyene kadar tekrar fırınlıyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık. Eğer sizde yaparsanız lütfen beni etiketleyerek sosyal medyada paylaşın ^.^

6 yorum:

  1. Karnabahar her haliyle sevdiğim nadir sebzelerden biridir. Ellerine sağlık , tam yeme de yanında yat olmuş ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Her haliyle seviyorsanız bunu kek niyetine yersiniz ^.^

      Sil
  2. Harika görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu yeni gördüm, çok teşekkür ederim <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...