2 Aralık 2015 Çarşamba

Orta Avrupa Turu- Viyana 3. gün

Herkese merhaba

Orta Avrupa gezimizin son günüde bütün gün serbest zamanımız olduğu için müzeleri gezmek istedik. Çok kısıtlı zamanımız olduğu için karşı karşıya olan Doğa Tarihi Müzesi ve Sanat Tarihi Müzelerini gezmeye karar verdik.

Turumuza Doğa Tarihi Müzesinden başladık. burası çocuk büyük herkesin çok sevebileceği bir yer. Doğa ile ilgili aklınıza gelen her şey mevcut. Dünyamız nasıl oluşmuş, bütün hayvan türlerinin bire bir boyutları, fosiller, soyu tükenmiş hayvanlar aklınıza ne geliyorsa hepsi burada. Eğer giderseniz taş ve kayaların olduğu bölümde çok vakit kaybetmemenizi tavsiye ederim.













İkinci durağımız Sanat Tarihi Müzesiydi. Avusturya Hanedanı'nın koleksiyonlarından tutun da Antik Mısır, Yunanlara, Dünyanın en önemli ressamlarının tablolarına kadar her şeyi bulmanız mümkün. burası için ayrı bir gün gerekiyor. Çünkü insan gerçekten çok yoruluyor. sonlarına doğru hem gezemediğimiz yerler vardı, hem de tabloları koşarak gezdik diyebilirim.













Viyana'yı çok ama çok sevdim. Gittiğim yerler arasında(Amerika dahil), bir tane seç deseler ilk önce Viyana'yı söylerim. Umarım tekrar gidip, müzeleri sarayları güzelce gezebiliriz.

Orta Avrupa turumuz burada bitti, başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.


Orta Avrupa turumuzun diğer günleri için

4 yorum:

  1. müzeler özellikle sanat müzeleri benim de çok ilgimi çeker gittiğim yerde mutlaka görmeye çalışırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman kısıtlı olunca işte :( Viyana ya 10gün falan ayırmak gerekiyor hakkını verebilmek için. Çok büyük çok yoruyor insanı

      Sil
  2. Gerçekten güzel bir gezi olmuş :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...