3 Aralık 2015 Perşembe

Antep Fıstıklı Kek

Herkese merhaba

Bu yazımda sizlere kendimin uydurmuş olduğu Antep Fıstıklı Kek tarifi vermek istiyorum.

Baklava yiyormuşcasına mutlu eden bu kek için önce malzeme listesine bir bakalım:


  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (ben rakı bardağı kullanıyorum)
  • 100 gram toz veya dövülmüş antep fıstığı, hangisini bulabiliyorsanız
  • 1 bardak süt
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Vanilin, kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (boza kıvamında olacak)
  • son olarak evde biraz çikolatam da vardı, ondan da koyayım dedim. Siz koymayabilirsiniz, daha şık görünmesini isterseniz damla çikolatalardan koyabilirsiniz.
Yapılışına geçecek olursak:
  • Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz,
  • Antep fıstığını, yağı ve sütü ekliyoruz, biraz daha çırpıyoruz
  • Un,istenirse çikolata, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Karıştırıp kek kalıbına döküyoruz
  • 175 derecede, önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pirişiyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık

başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Diğer kek tariflerim için:

8 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...