30 Aralık 2015 Çarşamba

Revani


Herkese merhaba

Bu yazımda sizlere yapımı çok kolay, çok ucuz ve çok bereketli, yine kendi uydurduğum bir revani tarifi vermek istiyorum



Öncelikle malzeme listemize bakalım:


  • 6 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin, 2 paket kabartma tozu
  • Üzeri için hindistan cevizi
  • Eğer isterseniz içine 1 limon veya 1 portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz.

Şurubu için:

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Yapılışı ise:

  • Önce şurubunu hazırlayıp soğutuyoruz. Su ve şekeri karıştırarak kaynatıp, limon suyu ekliyoruz.
  • Yumurta ve toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz
  • İrmik, un,vanilin ve kabartma tozunu koyuyoruz iyice karıştırıyoruz
  • Süt veya yoğurt koymadığımız için normal kekten çok daha koyu kıvamlı olacaktır, panik yapmayın.
  • Güzelce yağladığımız, büyükçe bir borcama (bendeki 40*27) döküyoruz
  • İlk koyduğumuzda incecik oluyor, gayet normal
  • 175 derece, önceden ısıttığımız fırında, üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra, kare şeklinde dilimliyoruz ve soğuttuğumuz şurubu döküyoruz.
  • 5-10 dakika daha kapalı ama hala sıcak olan fırında şurubu çeksin diye bekletiyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi koyup afiyetle yiyoruz.
Yapan herkesin ellerine sağlık. Eğer benim tarifimle yaptıysanız, sosyal medyada beni de etiketleyerek paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Başka bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın.

4 yorum:

  1. Eşim çok seviyor ben de yaparım sık sık. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık. sizin tarifinizi de merak ettim :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...