7 Aralık 2015 Pazartesi

Görünmez Kaloriler Nereden Geliyor ve Farketmeden Nasıl Zayıflanır

HIZLI YEMEK DAHA ÇOK KALORİ!
Şehir hayatında en sık yaptığımız hata hızlı yemek yemek. Tokluk sinyallerinin beyne 20 dakikada ulaştığı düşünüldüğünde ne kadar hızlı yersek tokluk sinyalleri beynimize ulaşana kadar o kadar çok kalori alıyoruz demek.

BEYAZ YAKALININ EN BÜYÜK HATASI ÖĞÜN GECİKTİRMEK!
İş hayatının yoğun temposuna bağlı olarak atlanan veya geciken öğünler, bir sonraki öğünde daha fazla besin tüketmeye yol açıyor. Diğer öğünde gelecek gizli kalorilerden korunmanın en kolay yolu; düzenli beslenmek ve öğün saati kaçtığında sağlıklı ve ufak ara öğünler tüketmek.

GÖRÜNMEZ KALORİLER NEREDEN GELİYOR?

SOSLAR
Yemek ve salatalara eklenen soslar, günde en az 150 kalori fazla almamıza sebep oluyorlar. Yemeklerde ve salatalarda kullanılan özellikle beyaz renkli sosların yağ içeriğinin yüksek olduğunu unutmamak önemli. Kırmızı soslar genelde daha masum olsalar da kimi zaman onların da şeker içerikleri yüksek olabiliyor. Bu nedenle kullandığınız sosun içeriği bilmeniz ve mümkün olduğunca az kullanmanız seneye de aynı etek veya pantolona sığmanızı kolaylaştıran faktörlerden biri.

ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı özellikle kalp sağlığı açısından önemli bir yağ ancak 1 tatlı kaşığı kadarı yaklaşık 50 kalori. Bu nedenle salataya çok yağ koymuyorum şöyle bir gezdirdim dediğimiz ölçünün bize günlük kalori maliyeti ortalama 200-250 kalori.

SALATALAR
Salatalara eklenen kuru meyve, kuruyemiş, baklagil, tahıl ve tohum gibi besinler her ne kadar sağlıklı olsalar da, tüketim miktarlarına dikkat edilmediğinde kilo almamıza neden olabilirler. Çok karışık malzemeleri ve soslu bir salatanın kalorisinin bir hamburgerden fazla olabileceğini unutmayın. Mümkün olduğu kadar içerisine meyve ilave edilmemiş salataları tercih edin. Kurubaklagil ve kuruyemiş eklenecekse içlerinden sadece birini tercih edin. Buğday, kinoa gibi tahıl grubu besinler eklenmiş salataların yanında ekmek tüketmeyin.

KAHVELER
Gün boyunca odaklanmamızı kolaylaştırdığı ve enerjik hissettirdiği için vazgeçemediğimiz kahveler, tüketim miktarları, içine eklenen ekstra malzemeler ve içerik açısından hiç beklemediğimiz korkunç kalorilere ulaşabiliyorlar. Bir büyük boy kremalı soğuk kahvenin yaklaşık bir hamburger menün kalorisine denk olduğunu unutmamak kahve tercihi yaparken önemlidir. Mümkün olduğu kadar gerçek süt ilave edilmiş, ekstra şurup veya şeker ilave edilmemiş kahveleri küçük boy olarak tercih etmenin bize kazandıracağı günlük kalori miktarı ortalama 150-200 kalori arasında.

YILDA FARKETMEDEN BİR BEDEN ZAYIFLAMAK İÇİN;
Sabah poğaça yerine tost veya simit tercih edin.
Kahvelerinizi sütlü, şurupsuz ve küçük boy sipariş edin.
Salatalarınıza eklediğiniz yağı 1 tatlı kaşığı ile sınırlandırın.
Beyaz soslardan uzak durun.
Salatalarınızı daha çok çiğ sebze, ızgara ve haşlanmış sebzeli tercih edin.
Ara öğünlerinizin 150 kaloriyi aşmamasına özen gösterin.
*Basın bültenidir

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben starbucksçı değilim Allahtan ama çok şekerli içiyorum ben de :(

      Sil
  2. :merhaba blogunuzu takibe alıyorum. Yeni yayınlarda ve yorumlarda görüşmek dileğiyle ben de beklerim.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Çekilişime katılmadıysanız son 2 gün kaldı. Ona da beklerim ^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...